Hoesen doet Zlatan met bliksementree pijn in 'California Clásico'

Reacties

De California Clásico in de Major League Soccer is een prooi geworden voor San José Earthquakes. Mede dankzij een gouden invalbeurt (inclusief goal) van spits Danny Hoesen won de ploeg bij het LA Galaxy van Zlatan Ibrahimovic.

Hoesen doet Zlatan met bliksementree pijn in 'California Clásico'
LA Galaxy
LA Galaxy
1 - 3
San Jose Earthquakes
San Jose Earthquakes

De rivaliteit tussen de clubs uit San José en Los Angeles, twee steden uit de Amerikaanse staat Californië, gaat al jaren terug. Aan het begin van deze eeuw waren beide teams bijzonder succesvol in de MLS: tussen 2001 en 2005 wonnen zij samen vier van de vijf te verdelen landstitels. De derby stond tien dagen geleden overigens ook al op de rol, in San José won de thuisploeg met 3-0. Nu kon er dus wederom gejuicht worden door de club waar ook Vitesse-icoon Guram Kashia speelt.

Dat lag voor een flink deel aan Hoesen. De 28-jarige ex-spits van onder meer Fortuna Sittard, Fulham, Ajax en FC Groningen begon op de bank en zag vanaf de zijlijn hoe Rolf Feltscher al vroeg voor de 1-0 voorsprong zorgde voor LA Galaxy. Na rust ging het duel echter op z'n kop, waarbij er ook een fraaie hoofdrol was voor een derde oude Eredivisie-bekende van San José.

Valeri Vako Qazaishvili (voorheen aanvaller van Vitesse) zorgde met een harde schuiver van afstand na precies een uur voor de gelijkmaker. Direct daarna mocht Hoesen invallen, hetgeen een gouden zet bleek. Wederom, want afgelopen zondag was hij als invaller in de laatste minuut al de matchwinner (1-0) geweest tegen Real Salt Lake. Ook nu was hij goud waard. Kort na zijn entree kreeg Hoesen een harde voorzet van Qazaishvili, met zijn eerste balcontact tikte hij de 1-2 binnen. In de slotfase zorgde Jackson Yueill voor de eindstand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.