Hoeness voorspelt 'nieuwe voetbalwereld' na coronacrisis

Reacties

Hoe komt de voetbalwereld uit de coronacrisis? Uli Hoeness, erevoorzitter van Bayern München, voorspelt grote veranderingen en denkt dat de tijd van megatransfers even voorbij zal zijn.

Hoeness voorspelt 'nieuwe voetbalwereld' na coronacrisis
© Pro Shots

Het Europese (top)voetbal ligt nu al een tijdje stil en lijkt voorlopig ook niet hervat te gaan worden. Enkele competities zijn van plan om in mei weer te gaan voetballen, maar er worden al grote vraagtekens gezet bij de haalbaarheid van die plannen. Het coronavirus lijkt immers nog lang niet bestreden te zijn.

Dat er niet gevoetbald wordt heeft naast sportieve zeker ook financiële gevolgen voor de clubs. Zonder voetbal komt er immers ook veel minder geld binnen. Hoeness verwacht dat de coronacrisis dan ook grote gevolgen gaat hebben voor bijvoorbeeld de transfermarkt.

'Je kan het onmogelijk voorspellen, maar ik kan me geen transfers van honderd miljoen euro of meer voorstellen in de nabije toekomst', zegt Hoeness in gesprek met Kicker. 'De transfersommen zullen flink dalen: in de komende twee of drie jaar zullen de bedragen niet meer op het vorige niveau kunnen komen, omdat alle landen worden getroffen. Er zal zeer waarschijnlijk een nieuwe voetbalwereld komen.'

In de afgelopen jaren werd er voor tien spelers een bedrag van honderd miljoen euro of meer neergelegd, met Neymar (voor 222 miljoen euro van Barcelona naar Paris Saint-Germain) nog altijd als duurste speler aller tijden. Afgelopen zomer wisselden João Félix (van Benfica naar Atlético Madrid), Antoine Griezmann (van Atlético Madrid naar Barcelona) en Eden Hazard (van Chelsea naar Real Madrid) voor minstens honderd miljoen euro van club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.