Hoedt en Lazio verslaan Rosenborg, Anderlecht verrast

Rosenborg BK bleek in de Europa League niet opgewassen tegen Lazio, waar Wesley Hoedt donderdagavond een basisplaats had. Tottenham Hotspur ging onderuit op bezoek bij Anderlecht.

Lazio - Rosenborg BK 3-1
Basisspeler Wesley Hoedt was dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde tegen de paal. Lazio, dat na een rode kaart voor Mauricio al na zes minuten met tien verder moest, kwam via Alessandro Matri later in de eerste helft wél op voorsprong.

Collega-aanvaller Felipe Anderson maakte er na rust op aangeven van Matri 2-0 van. De Noorse bezoekers deden via Alexander Søderlund nog iets terug tegen het tiental. Antonio Candreva besliste de eindstand op 3-1 door een stafschop in tweede instantie tot doelpunt te promoveren. Dankzij de zege behoudt Lazio de eerste plaats in Groep G, nummer laatst Rosenborg zoekt nog altijd naar zijn eerste overwinning.

Anderlecht - Tottenham Hotspur 2-1
Ex-Ajacied Christian Eriksen bezorgde The Spurs een droomstart door al na vier minuten de score te openen. De Deen kreeg de bal met een gelukje mee en schoot kalm raak in de korte hoek. De Engelsen konden niet lang van de voorsprong genieten, doordat Guillaume Gillet uit een corner de 1-1 maakte.

De winnende treffer kwam op naam van zomeraankoop Stefano Okaka. De Italiaanse Anderlechts-spits benutte een niet te missen kans op aangeven van Frank Acheampong. Paars-Wit had aan de twee treffers voldoende om zijn eerste zege in Groep J te boeken.

Stefano Okaka maakte tegen Tottenham Hotspur zijn zevende doelpunt in Belgische dienst.

AS Monaco - Qarabag 1-0
Vlak voor de invalbeurt van Qarabag-aanvaller Rydell Poepon vond Lacina Traore het net. De spits van Monaco was daarmee op aangeven van Stephan El Shaarawy verantwoordelijk voor de bevrijdende treffer. Tot aan de zevenstigste minuut had doelman Ibrahim Sehic zijn doel schoon gehouden. Dankzij de minieme zege klimmen de Monegasken naar de eerste plaats in Groep J, Qarabag moet het met plaats vier doen.

Schalke 04 - Sparta Praag 2-2
Zonder de met een heupblessure kampende Klaas-Jan Huntelaar gaf Schalke een voorsprong uit handen. Franco Di Santo bracht Die Königsblauen al vroeg aan de leiding, maar die marge verdween na de rust als sneeuw voor de zon door goals Kehinde Fatai en David Lafata. Leroy Sané voorkwam met de 2-2 dat de Tsjechen een zege boekten op Duitse bodem.

Fiorentina - Lech Poznan 1-2
Serie A-koploper Fiorentina is in het eigen Stadio Artemio Franchi op een verrassende nederlaag getraktreerd. De doelpuntenmakers Dawid Kownacki en Maciej Gajos waren verantwoordelijk voor de Poolse stunt. De aansluitingstreffer van Giuseppe Rossi kwam te laat voor de gastheren. Door het verlies zakt de ploeg van trainer Paulo Sousa naar de laatste plaats Groep I. De eerste overwinning helpt Lech Poznan aan plaats twee.

APOEL Nicosia - Asteras Tripolis 2-1
De thuisploeg kreeg na acht minuten al een eerste domper te verwerken, toen Brian Lluy doelman Boy Waterman verschalkte. De ervaren goaltjesdief Fernando Cavenaghi zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de gelijkmaker door een strafschop te benutten. Dat de Cyprioten drie punten overhielden aan de thuiswedstrijd was te danken aan Carlos Carlao, die de 2-1 voor zijn rekening nam. De werkgever van Waterman is na drie duels in het bezit van plaats drie in Groep K, terwijl Asteras de hekkensluiter is.