Hodgson kondigt afscheid bij Palace aan, Lampard genoemd als opvolger

Reacties

Roy Hodgson vertrekt na vier jaar bij Crystal Palace. Dat heeft de Premier League-club dinsdagmiddag bekendgemaakt. Frank Lampard wordt genoemd als de belangrijkste kandidaat om de voormalig bondscoach van Engeland op te volgen.

Hodgson kondigt afscheid bij Palace aan, Lampard genoemd als opvolger
© Pro Shots

Hodgson is al sinds september 2017 de manager bij Crystal Palace en vindt het nu tijd om afscheid te nemen, zo vertelt de 73-jarige Engelsman op de clubwebsite. 'Na meer dan 45 jaar als trainer heb ik besloten dat het voor mij het juiste moment is om weg te stappen van de ontberingen die het topvoetbal in de Premier League met zich meebrengen.' Het duel van zondag met Liverpool wordt zijn laatste bij de club van Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er werd al gespeculeerd over een naderend afscheid van Hodgson, die ook bekendmaakt dat hij stopt als fulltime-manager. Volgens Engelse media is Lampard, eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea, de grote favoriet om de opvolger te worden van de man onder wie hij bij de nationale ploeg nog speler was. Andere kandidaten die worden genoemd zijn de ook aan Celtic gelinkte Eddie Howe (ex-AFC Bournemouth) en Burnley-manager Sean Dyche.

De Boer
Hodgson werd in september 2017 aangesteld, nadat Frank de Boer al na 72 dagen weer werd ontslagen door Crystal Palace. Zijn ruim twintig jaar oudere opvolger hield het dus beduidend langer vol. De afgelopen drie seizoenen eindigde de club achtereenvolgens als elfde, twaalfde en veertiende in de Premier League. Nu is de dertiende plek een duel voor het einde de positie van de club die in 2013 terugkeerde op het hoogste niveau. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.