Hodgson erg blij met potentiële Oranje-klant Riedewald

Reacties

Jairo Riedewald heeft met zijn handtekening onder een nieuw Crystal Palace-contract manager Roy Hodgson een groot plezier gedaan.

Hodgson erg blij met potentiële Oranje-klant Riedewald
© Pro Shots

Hodgson had in oktober een Oranje-rentree als logisch vooruitzicht geschetst vanwege de ontwikkeling van Riedewald. Een oproep vanuit Zeist is vooralsnog uitgebleven, maar de gewezen Ajacied heeft zijn groei in Londense dienst wel doorgezet.

'Hij heeft zijn plek gevonden op een plaats waar de concurrentie zeer, zeer groot is', was Hodgson vol lof over Riedewald, die als controlerende middenvelder aan zijn minuten komt. 'Hij kwam als centrale verdediger die goed aan de bal was. We hebben direct geprobeerd van hem een middenvelder te maken.'

'Hij is ongelooflijk geduldig geweest, maar daarbij ook een ongelooflijke professional. Er gaat geen dag voorbij dat hij niet alles geeft op de training. Hij heeft nooit geklaagd over het gebrek aan kansen die hij in zijn ogen wel verdiende. Zijn geduld heeft zich uitbetaald. Alle verbeteringen in zijn spel heeft hij puur aan zichzelf te danken. Petje af voor hem. We zijn heel blij dat we hem hier hebben.'

Voor Riedewald is dat goede gevoel het resultaat van niet opgeven, want het zag er lange tijd niet naar uit dat zijn verblijf bij Palace een succes zou worden. Op zijn negentiende maakte hij de overstap van Ajax naar Palace, waar Frank de Boer toen manager was geworden. Na een eerste seizoen waarin De Boer al vroeg werd ontslagen en Riedewald veelal invalbeurten kreeg, raakte de middenvelder compleet uit beeld. In het seizoen 2018/19 speelde hij zelfs niet eens een officiële wedstrijd voor de Engelse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Riedewald
Meer over J. Riedewald
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.