Historische droogte voor Feyenoord tegen Ajax

Reacties

VI blikt in samenwerking met Opta uitgebreid terug op De Klassieker van zondag met enkele opvallende cijfers en feiten.

Historische droogte voor Feyenoord tegen Ajax
Ajax
Ajax
3 - 0
Feyenoord
Feyenoord

• Ajax is voor het eerst in de Eredivisie-geschiedenis ongeslagen in dertien opeenvolgende wedstrijden tegen Feyenoord (negen zeges, vier gelijke spelen).

• Sinds het seizoen 2016/17 kwam het slechts drie keer voor dat een Eredivisie-ploeg meer balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander noteerde dan Ajax zondag deed tegen Feyenoord (59).

Negentien van de 28 schoten van Ajax vielen voor rust; Feyenoord schoot twee keer in de eerste helft en zes keer na de rust.

• Hakim Ziyech was voor het eerst trefzeker in een Klassieker in de Eredivisie en maakte zijn tweede doelpunt tegen Feyenoord in de Eredivisie (ook in augustus 2014 voor SC Heerenveen).

• Dusan Tadic was in negen Eredivisie-wedstrijden tegen Feyenoord direct betrokken bij tien doelpunten (vijf goals, vijf assists).

Frenkie de Jong was de Ajacied met de meeste balcontacten (161), passes (140), het hoogste percentage gewonnen duels (82%), de meeste balheroveringen (12) en de speler die de meeste overtredingen te verduren kreeg (5).

• Feyenoord pakte in de Eredivisie meer rode kaarten tegen Ajax dan tegen elk ander team (11), terwijl Ajax geen tegenstander zo vaak rood zag pakken in de Eredivisie als Feyenoord.

Schöne: 'De Klassieker hoort fel te zijn, maar zij waren te fel'

• Feyenoord verzond 301 passes tegen Ajax, het laagste aantal voor de Rotterdammers in een Eredivisie-duel sinds oktober 2012 (toen 292 tegen FC Groningen).

• De eigen goal van Justin Bijlow was de eerste eigen goal in een Klassieker in de Eredivisie sinds december 2000 (Ferry de Haan) en de vijfde van Feyenoord tegen Ajax ooit; tegen geen ploeg maakten de Rotterdammers vaker een eigen doelpunt in de Eredivisie (ook 5 tegen ADO Den Haag).

• De rode kaart van Jeremiah St. Juste na vijf minuten was de snelste rode kaart ooit in een Klassieker in de Eredivisie en de een-na-snelste voor Feyenoord in de Eredivisie (na Bonaventure Kalou tegen Heerenveen in 2001, tweede minuut).

Nieuwkoop: 'Soms wordt er wat uitgedeeld, dat hoort erbij'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.