Van Persie: 'VAR-mensen én vier of vijf scheidsrechters, maar die zien het niet...'

Reacties

Robin van Persie had na de verloren Klassieker tegen Ajax weinig begrip voor scheidsrechter Björn Kuipers en de rest van het arbitrale team. De aanvoerder van de Rotterdammers vond de vroege rode kaart voor Jeremiah St. Juste terecht, maar had over andere beslissingen nog wel wat te klagen.

Van Persie: 'VAR-mensen én vier of vijf scheidsrechters, maar die zien het niet...'

Feyenoord verloor rechtsback St. Juste al na een paar minuten door een snoeiharde overtreding. 'Dat moment veranderde de hele wedstrijd, toen werd het een heel moeilijk verhaal', zag ook de captain van de Rotterdammers. 'Het was terecht rood, ik heb het moment net teruggezien. Dat is jammer voor hem, en vooral ook voor ons als team. Want tot die rode kaart hadden we een goed plan, daar hebben we op getraind. Het was maar heel kort, dat begrijp ik ook wel, maar het stond heel goed.'

Van Persie had dan ook het idee dat Feyenoord een goed resultaat kon boeken bij de aartsrivaal. 'Het geloof was er écht, dat kon je de afgelopen dagen al zien. We begonnen zó lekker, iedereen was bezig met elkaar, we zetten Ajax bij elke ingooi vast, zetten hoog druk. Die rode kaart was een flinke domper, ook al hielden we het daarna nog best lang op 0-0.' De 1-0 had vervolgens echter nooit mogen tellen, vindt Van Persie.

In zijn ogen maakte Kasper Dolberg een overtreding op Feyenoord-keeper Justin Bijlow. 'Dat moment heb ik óók teruggezien. Volgens mij had Justin minimaal één hand op de bal, vóór de lijn, en toen kreeg hij een tik van Dolberg. Dat mag geen goal zijn. Er was in de tweede helft ook een moment met een handsbal van hun linksback', doelde Van Persie op vermeend hands in de zestien van Nicolás Tagliafico.

Die incidenten hadden volgens Van Persie een grote invloed op het eindresultaat. 'Dat begrijp ik dan niet. We hebben de VAR-mensen én vier of vijf scheidsrechters, maar die zien het niet... Dat vind ik vreemd. Op zo'n moment (bij de handsbal, red.) moet het ook een beetje meezitten. Maar goed: dat is niet gebeurd, dus moeten we ons verlies pakken.'

Overtreding
Ook keeper Bijlow baalde als een stekker. Voorafgaand aan de 1-0 liet hij een schot van Frenkie de Jong schlemielig glippen, en dus was hij ook zelfkritisch. 'Die bal mag sowieso nooit door mijn benen gaan, daar begint het bij. Daarna voelde ik wat, mijn armen gingen naar voren', besprak hij het moment waarop Dolberg zijn arm leek te raken waardoor de bal over de lijn leek te gaan. 'Als de VAR er is, en er is een overtreding, dan moet daar ook voor gefloten worden', sloot Bijlow teleurgesteld af.

'Scherp beginnen is natuurlijk iets anders dan een doodschop uitdelen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.