Historische afgang Spartak: goal Promes is het enige lichtpuntje

Spartak Moskou is zondag hard onderuitgegaan in de topper tegen Zenit Sint-Petersburg. De koploper van Rusland scoorde liefst zeven keer tegen de club van Quincy Promes en Jorrit Hendrix.

Zenit Sint-Petersburg
7 - 1
Spartak Moskou

Promes had een basisplaats in Sint-Petersburg, terwijl Hendrix op de bank begon. De twee zagen de score in de eerste helft al oplopen tot 4-0. Spits Sardar Azmoun was daarbij de grote man aan Zenit-zijde. De Iraanse spits maakte zijn zesde en zevende competitiedoelpunt van het seizoen tegen de grootmacht uit Moskou. Claudinho en Andrey Mostovoy waren de andere doelpuntenmakers bij de ploeg van trainer Sergey Semak.

In de 53ste minuut deed Promes wat terug namens Spartak. De aanvaller tekende voor de 4-1. Voor de van Ajax overgekomen Oranje-international was dat alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Promes had woensdag bij de 3-4 nederlaag tegen Leicester City in de Europa League zijn rentree gemaakt nadat hij vorig weekend de competitiewedstrijd tegen Dinamo Moskou moest missen vanwege een knieblessure.

Enige hoop op een comeback kon Spartak niet lang koesteren. Drie minuten na de goal van Promes werd de score door de thuisploeg weer uitgebreid. Mostovoy zorgde met zijn tweede goal van de wedstrijd voor de 5-1. Door een rake strafschop van Artem Dzyuba en een treffer van invaller Aleksandr Erokhin liep de score verder op tot 7-1. Nooit eerder moest Spartak in een wedstrijd in de Russische competitie meer dan vijf goals incasseren. Zo werd deze zondag de dag van de grootste competitienederlaag ooit in de clubhistorie.