Glansrol voor Promes bij stunt tegen Serie A-koploper Napoli

Quincy Promes heeft zijn waarde voor Spartak Moskou donderdagavond in de Europa League bewezen. De ex-Ajacied scoorde bij de knappe uitzege van de Russen in Napels.

Napoli
Napoli
2 - 3
Spartak Moskou

Napoli begon geweldig aan de wedstrijd. De koploper van Italië, die in de competitie na zes speelrondes nog zonder puntenverlies is, kwam in de eerste minuut al op voorsprong via Elif Elmas. De wedstrijd kantelde vervolgens door een rode kaart voor Napoli-verdediger Mario Rui na bijna een halfuur.

Spartak kwam met elf tegen tien beter in de wedstrijd en sloeg in de 55ste minuut toe. Na een dribbel van Victor Moses richting de achterlijn scoorde Promes uit de voorzet van de Nigeriaan die met Chelsea nog kampioen werd in de Premier League. De Oranje-international knalde de bal in de verre hoek (1-1) en kon in de 81ste minuut nog eens juichen, toen ploeggenoot Mikhail Ignatov voor de 1-2 zorgde.

Een rode kaart voor Spartak-verdediger Maximiliano Caufriez hielp Napoli bij het op gang brengen van een slotoffensief. Het was Promes die in de hectische slotfase nog eens toesloeg. De aanvaller tekende in de negentigste minuut voor 1-3. Dat was voor de vijftigvoudig international zijn vierde goal van het seizoen. Man in vorm Victor Osimhen zorgde vervolgens nog voor de aansluitingstreffer namens Napoli, maar Spartak trok de voorsprong wel over de streep. Door de overwinning klimmen de Russen over Napoli heen in de groepsstand.