Hij blijft wél: PSG pakt voor kampioensduel uit met contractnieuws

Reacties

Paris Saint-Germain heeft voor de aftrap van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre de contractverlenging van Warren Zaïre-Emery bekendgemaakt. De achttienjarige middenvelder tekent bij tot medio 2029. Het zal de fans in Parijs als muziek in de oren klinken.

Hij blijft wél: PSG pakt voor kampioensduel uit met contractnieuws
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 3
Le Havre
Le Havre

Want nu Kylian Mbappé aan de vooravond van zijn vertrek staat, zijn vanaf komend seizoen veel ogen gericht op zijn zeven jaar jongere landgenoot. Zaïre-Emery beleeft dit jaar zijn grote doorbraak als basisspeler bij PSG, debuteerde in november voor de Franse nationale ploeg en wordt door zowel Luis Enrique als bondscoach Didier Deschamps geroemd om zijn volwassen spel. En dat terwijl hij pas in maart zijn achttiende verjaardag vierde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat PSG uitgerekend voor de aftrap van het kampioensduel naar buiten treedt met het contractnieuws, zegt veel over de status die Zaïre-Emery inmiddels heeft in het Parc des Princes. Het zelfopgeleide talent ontving op het veld een shirt met daarop het eindjaar van zijn nieuwe contract van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi, die in januari al de hoop uitsprak dat WZE zijn leven lang voor PSG speelt. 'Hij is een geweldige jongen. Als speler en als mens.'

Volgens Franse media waren PSG en Zaïre-Emery al maanden met elkaar in gesprek over de verlenging van zijn tot 2025 lopende contract. Diverse Europese topclubs hielden zijn situatie in de gaten, maar zelf zou de Franse Jude Bellingham met zijn gedachten alleen maar bij een langer verblijf in Parijs hebben gezeten. Met zijn nieuwe contract gaat de middenvelder naar verluidt ook tot de grootverdieners van PSG horen. Dat past bij zijn status.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
32
18
7
7
62-42
+20
61
3
Brest
32
16
9
7
49-33
+16
57
4
Lille
32
15
10
7
48-31
+17
55
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer W. Zaïre-Emery
Meer over W. Zaïre-Emery
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.