Higuaín tipt Messi voor zijn toekomst: 'Hij kan hier gelukkig worden'

Reacties

Gonzalo Higuaín heeft in Miami het voetbalgeluk hervonden. De 34-jarige Argentijn denkt dat de Major League Soccer ook voor zijn oude ploegmakker Lionel Messi weleens een mooie competitie kan zijn.

Higuaín tipt Messi voor zijn toekomst: 'Hij kan hier gelukkig worden'
© Pro Shots

Higuaín is zich aan het voorbereiden op zijn tweede volledige seizoen bij Inter Miami. De club van eigenaar David Beckham nam hem in de zomer van 2020 over van Juventus. Sindsdien was hij goed voor 13 treffers in 39 MLS-duels.

'Dit is een heel belangrijke competitie die nog altijd aan het groeien is', zegt Higuaín in gesprek met Stats Perform. 'Er komen steeds meer belangrijke spelers en ik denk dat de MLS in de toekomst nog veel groter zal worden', voorspelt de 75-voudig Argentijns international.

Higuaín ziet wat dat betreft ook mogelijkheden voor zijn oude ploeggenoot bij de Argentijnse ploeg. 'Ik hoop dat ook Lionel Messi naar de MLS komt. Het zou erg goed zijn voor de competitie en het land. En ik denk dat hij hier veel plezier en geluk zou kunnen vinden.'

Neymar
Toevallig liet Neymar eerder op de woensdag al weten zelf een stap naar de MLS te ambiëren. 'Ik wil daar graag voetballen, minstens één seizoen. Het is een korte competitie, dus je hebt drie à vier maanden vakantie. Op die manier zou ik er nog meerdere jaren kunnen spelen', zei de dertigjarige Braziliaan, die bij PSG nog een contract tot medio 2025 heeft, in een Twitch-uitzending.

Don Garber, directeur van de MLS, was overigens niet gecharmeerd van de uitspraken van Neymar, zo liet hij optekenen door Amerikaanse media: 'Wij hoeven geen grote speler binnen te halen omdat die aan het einde van zijn carrière wil gaan afbouwen in de MLS. Wij zien liever spelers in de bloei van hun loopbaan komen, voor wie de MLS hun favoriete competitie wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.