'Hiddink verlaat PSV en wordt bondscoach'

Guus Hiddink zal vrijdag bekend maken dat hij PSV na dit seizoen gaat verlaten. Dat bekende voorzitter Rob Westerhof donderdagavond bij Barend & Van Dorp.

'Hiddink verlaat PSV en wordt bondscoach'

'Het is niet zo dat we tot overeenstemming zijn gekomen dat hij blijft', vertelde de preses over Hiddink, die momenteel als coach en als technisch directeur in dienst is van de Eindhovense club. Zijn contract loopt nog tot medio 2007, maar tegen een afkoopsom van 500.000 euro kan hij weg. Eerder deze week had hij al te kennen gegeven op vrijdag openheid van zaken te geven.

De Russische voetbalbond had onlangs al laten weten dat Hiddink er als bondscoach aan de slag zou gaan, terwijl zijn naam ook wordt genoemd als mogelijke opvolger van Sven-Göran Eriksson, de bondscoach van Engeland die na het aanstaande WK zal vertrekken.

Volgens De Telegraaf zou Hiddink een van de twee overgebleven kandidaten zijn, met topfavoriet Martin O'Neill. In diezelfde krant laat zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen doorschemeren wat Hiddinks ambities zijn. 'Guus hoeft niet meer elke dag op het veld te staan. Er zijn tegenwoordig ook clubs met mensen aan het roer met de kwaliteiten van Guus, die ook niet meer elke dag op het veld staan. Maar je kunt ervan uitgaan dat Guus ergens bondscoach wordt.'

Dat Hiddink kansloos zou zijn voor de baan in Engeland, omdat de Engelse bond (FA) wil kiezen voor een Britse coach, weerspreekt Van Nieuwenhuizen. 'Een à twee mensen uit die commissie hebben in interviews laten weten dat het per se een Engelsman moet zijn. Maar inmiddels heb ik begrepen dat dat niet aan de orde is en dat het een open zaak is.'

Bekijk hier al onze video's