Het gaat wéér mis: AS Roma biedt excuses aan na racisme

AS Roma heeft na de wedstrijd tegen Sampdoria publiekelijk excuses aangeboden voor het gedrag van enkele fans. Sampdoria-speler Ronaldo Vieira werd door enkele uitfans racistisch bejegend.

Het gaat wéér mis: AS Roma biedt excuses aan na racisme
© Pro Shots

Sampdoria en AS Roma stonden zondag tegenover elkaar in speelronde acht van de Serie A, de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Tijdens de wedstrijd werden oerwoudgeluiden gemaakt richting Vieira, die er na de wedstrijd niet over wilde praten. 'Dit gebeurt te vaak, zo zou het niet moeten zijn.'

AS Roma stelt in een kort bericht dat het racisme niet accepteert en dat de club de autoriteiten bij zal staan in de zoektocht naar de fans. De vierde official hoorde de racistische geluiden uit het uitvak met AS Roma-fans en dreigde in overleg met de scheidsrechter van dienst om de wedstrijd te staken. Dit gebeurde uiteindelijk niet.

Vorige maand pakte AS Roma een racistische fan nog op publieke wijze hard aan. Verdediger Juan Jesus werd uitgescholden via social media, waarna AS Roma het profiel van de schuldige online gooide. Dit was slechts een nieuw hoofdstuk in het racismeverhaal in de voetballerij. Romelu Lukaku kreeg er als speler van Inter ook mee te maken en tijdens de interlandperiode ontstond er een grote rel tijdens Bulgarije - Engeland.

De interland werd tweemaal stilgelegd en Engeland dreigde van het veld te stappen. De wedstrijd werd uiteindelijk wel uitgespeeld, in de dagen die volgden stapte zowel de bondsvoorzitter als de bondscoach van Bulgarije op. Afgelopen vrijdag stapten de spelers van een Engelse club wél van het veld tijdens een duel in het FA Cup-toernooi.

Rangers
Ook bij de Europese tegenstander van Feyenoord ging het mis. Tijdens Heart of Midlothian - Rangers FC werd Alfredo Morelos, aanvaller van de uitclub, racistisch bejegend. Hearts heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's