Kluivert pakt voor het eerst rood en ziet Ranieri eerste succesje boeken

Reacties

Voor de derde wedstrijd op rij is AS Roma er niet in geslaagd om te winnen. Na remises tegen Wolfsberger AC (Europa League) en Cagliari (Serie A) werd er zondag ook niet gewonnen op bezoek bij hekkensluiter Sampdoria. Justin Kluivert had weer een basisplaats bij de Romeinen, maar de Nederlandse aanvaller moest vervroegd inrukken met een rode kaart op zak.

Kluivert pakt voor het eerst rood en ziet Ranieri eerste succesje boeken
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
0 - 0
AS Roma
AS Roma

AS Roma zag in speelronde acht concurrenten als Juventus, Napoli en Internazionale gewoon winnen, maar Atalanta Bergamo had tegen Lazio wél punten laten liggen. Voor AS Roma de ideale kans om weer wat dichter bij het team in de topvier van de Serie A te komen.

Sampdoria leek ook meteen het ideale slachtoffer, want de formatie uit Genua pakte in de openingsfase van het seizoen slechts drie punten. Dat was ook de reden dat er al vroeg in het seizoen een trainerswissel plaatsvond. Claudio Ranieri werd aangesteld en uitgerekend op zijn verjaardag debuteerde hij als trainer van Samp tegen AS Roma, de club waar hij de tweede helft van het vorige seizoen aan het roer stond. Het werd voor AS Roma een wedstrijd om snel te vergeten. In negentig minuten kreeg het team maar één schot tussen de palen, maar de ingevallen Edin Dzeko kreeg de bal niet langs doelman Emil Audero.

Het kwakkelende Sampdoria zette er ook niet veel tegenover, maar zal het punt tegen AS Roma zeker koesteren. In de slotfase werd er door de thuisclub nog op iets meer gehoopt, omdat Kluivert in de slotfase rood kreeg. De flankspeler verdedigde mee, maar ging dusdanig lomp door op Nicola Murru, dat hij zijn tweede gele kaart kreeg (zie video onder). Het was voor Kluivert zijn eerste rode kaart sinds hij voor Jong Ajax debuteerde in het profvoetbal.

AS Roma staat door het puntenverlies voorlopig zesde in de Serie A, maar kan achterhaald worden door Fiorentina, dat maandagavond tegen Brescia speelt. Het verschil met nummer vier Napoli bedraagt inmiddels drie punten. Alleen de eerste vier teams van Italië plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League. Kluivert mist door zijn rode kaart de competitiewedstrijd tegen AC Milan van volgende week.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslagen


Zo 20 okt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.