Het blijft rommelen bij Roda: 'Directeur Van As weggestuurd'

Reacties

Technisch directeur Jeffrey van As heeft te horen gekregen dat hij per direct moet vertrekken bij Roda JC. De club zou financieel geen ruimte meer hebben om hem in dienst te houden, zo beweren goed ingevoerde bronnen vanuit Kerkrade.

Het blijft rommelen bij Roda: 'Directeur Van As weggestuurd'
© Pro Shots

Van As, onbereikbaar voor commentaar, tekende ruim een jaar geleden een contract voor twee seizoenen bij Roda. De club begon destijds met nieuwe investeerders aan een wederopbouw na sportief en financieel beschamende jaren. Even leek Roda in rustiger vaarwater te komen, maar inmiddels rommelt het weer als vanouds in het Parkstad Limburg Stadion.

Zo is er veel kritiek op het functioneren van RvC-voorzitter Joop Janssen. Zijn solistische optreden was voor oud-speler René Trost reden om zijn rol als commissaris op te geven. Enkele dagen geleden trad nog een commissaris terug, in de persoon van Robert-Jan Lambrichts.

Ook de vorig jaar met veel bombarie aangestelde compliance officer Ritchie Bex, een noviteit in het Nederlandse voetbal die moest waken over integriteit en transparantie binnen de organisatie, stapte onlangs op. Hij heeft de cultuur binnen Roda niet kunnen veranderen, zo vertelt hij in een uitgebreid verhaal op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.