Herstelde Kompany heeft plek bij Belgische selectie terug

Reacties

Vincent Kompany kan in de komende interlandperiode na anderhalf jaar zijn rentree maken bij het Belgische nationale team. De 31-jarige centrumverdediger van Manchester City sukkelde lang met blessures, maar maakte het slot van de competitie mee.

Herstelde Kompany heeft plek bij Belgische selectie terug

Reden voor bondscoach Roberto Martínez om hem op te roepen. Kompany speelde in oktober 2015 voor het laatst een interland met België. Toen wonnen De Rode Duivels met 3-1 een EK-kwalificatieduel van Israël.

Een andere opvallende naam is die van Leander Dendoncker van Anderlecht. De 22-jarige middenvelder heeft pas twee interlands achter zijn naam staan. De laatste was in november vorig jaar tegen Estland (8-1 zege). Martínez neemt daarnaast vier keepers op in zijn selectie, te weten Koen Casteels, Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Matz Sels.

België speelt op 5 juni een oefeninterland tegen Tsjechië in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Estland van 9 juni. De ploeg van Martínez staat bovenaan in Groep H met dertien punten. Griekenland staat tweede met elf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.