Kompany heeft zijn kracht terug: 'Hierdoor kan ik het aan'

Reacties

Vincent Kompany is blij dat hij weer van waarde is geweest voor Manchester City. De Belgische verdediger zette zijn ploeg op het goede spoor met de openingstreffer tegen Southampton (0-3) in een seizoen waarin hij kwakkelt met blessures.

Kompany heeft zijn kracht terug: 'Hierdoor kan ik het aan'

Kompany speelde door blessures pas zijn vijfde competitiewedstrijd van het seizoen en werd na zijn doelpunt door de City-fans verkozen tot Man van de Wedstrijd. 'Ik weet dat zulke momenten al het werk waard zijn. Als ik vijftien jaar had moeten werken om gewoon dit ene moment te mogen beleven, dan had ik het gedaan', zegt Kompany op de website van zijn club.

'Ik zou willen dat ik minder vaak geblesseerd was geweest in mijn carrière, maar elke keer heb ik het harde werk kunnen opbrengen. Nu heb ik het gevoel dat ik eindelijk iets teruggeef', vervolgt de 72-voudig Belgisch international. 'We zijn erg blij met de clean sheet en de algemene prestatie. We zijn allemaal trots. Onze fans zullen blij zijn.'

Zijn manager, Pep Guardiola, was ook zeer te spreken over de inbreng van Kompany. 'Iedereen kan zijn mening hebben over de kwaliteiten van Vincent. Het probleem waren blessures, maar nu is hij eindelijk terug. Hij is meer dan gewoon een centrale verdediger. Hij heeft enorme passie, visie en is gevaarlijk bij spelhervattingen', aldus de Spanjaard.

Nadat Kompany de openingstreffer maakte tegen Southampton, zorgden zijn ploeggenoten voor de 0-3 eindstand. Door de zege namen The Citizens de derde plek over van Liverpool, dat morgen speelt tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.