Herkozen Al-Khelaïfi kondigt vertrek van PSG uit Parc des Princes aan

Reacties

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft donderdag bij een UEFA-bijeenkomst aangegeven dat de Franse grootmacht Parc des Princes gaat verlaten en zo snel mogelijk een nieuw onderkomen wil laten bouwen.

Herkozen Al-Khelaïfi kondigt vertrek van PSG uit Parc des Princes aan
© Pro Shots

Al-Khelaïfi liet dat weten bij een bijeenkomst van de UEFA in Parijs, waarbij onder meer werd gestemd over een omstreden voorstel van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. De voorzitter van PSG werd in de Franse hoofdstad herkozen als hoofd van de European Club Association (ECA), waar hij tot 2028 aan het roer blijft staan.

De zakenman uit Qatar stelt dat het verlaten van Parc des Princes het gevolg is van een stemming in de gemeenteraad van Parijs. Daarin werd besloten dat het stadion, waarvan de bouw in 1967 startte en de opening werd verricht in 1972, niet verkocht mag worden aan PSG. Acht jaar lang voerden de club en de gemeente gesprekken over een mogelijke deal, meldt L'Équipe.

De uitslag van de stemming is tegen het zere been van Al-Khelaïfi, die aangeeft dat PSG niet anders kan dan uitwijken naar een nieuw stadion. PSG, opgericht in 1970, speelt sinds 1974 in Parc des Princes. Sinds 2011 is de club in handen van Qatari, die op korte termijn plannen willen smeden voor de nieuwe thuisbasis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.