Meerderheid UEFA-congres stemt in met omstreden voorstel Ceferin

Reacties

Het voorstel van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin om de statuten van de Europese bond te wijzigen is donderdag door het UEFA-congres goedgekeurd. De Sloveense bestuurder had daardoor tot 2031 preses kunnen blijven, maar hij gaf al snel aan geen gebruik te maken van die optie.

Meerderheid UEFA-congres stemt in met omstreden voorstel Ceferin
© Pro Shots

Tot nu toe was het niet mogelijk voor een voorzitter van de UEFA om vier termijnen aan te blijven, eerder was drie termijnen het maximale. Ceferin is inmiddels bezig aan zijn derde termijn bij de Europese bond. Hij gaf na de stemming verrassend aan niet open te staan voor een vierde termijn.

In Parijs werd donderdag door het UEFA-congres over het omstreden voorstel van Ceferin gestemd. De Sloveense bestuurder kreeg veel kritiek op zijn plan. Zvonimir Boban nam afscheid als Chief of Football bij de UEFA vanwege zijn onvrede over de wens van Ceferin.

Bij het UEFA-congres in Parijs stemde volgens L'Équipe de overgrote meerderheid voor de wijziging van de statuten. Alleen de Engelse bond (FA) stemde tegen het plan. Ceferin volgde in 2016 Michel Platini op als voorzitter bij de UEFA. Zijn huidige derde en dus laatste termijn loopt af in 2027.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.