'Engelse voetbalbond stemt tegen omstreden voorstel van UEFA'

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) is van plan om tegen het idee van Aleksander Ceferin te stemmen om de UEFA-statuten te wijzigen. De huidige voorzitter van de UEFA heeft een voorstel gedaan om een vierde termijn mogelijk te maken voor een voorzitter, maar de FA ziet dat niet zitten.

'Engelse voetbalbond stemt tegen omstreden voorstel van UEFA'
© Pro Shots

Ceferin is op dit moment bezig aan zijn derde termijn als voorzitter van de UEFA. Nadat hij in 2016 werd verkozen tot de nieuwe president na het vertrek van Michel Platini, voerde Ceferin nota bene zelf de regel in dat een voorzitter maar maximaal drie termijnen van vier jaar mag aanblijven. In 2027 loopt zijn derde termijn af, maar Ceferin wil ook daarna graag in zijn functie blijven.

Daarom heeft hij een plan op tafel gelegd om de beperking van drie termijnen te schrappen. Op donderdag 8 februari zal hij dat plan presenteren op het congres van de Europese voetbalbond. Volgens diverse Engelse media, waaronder The Athletic en Sky Sports, zal de FA tegen dit plan stemmen, omdat het in strijd is met de democratische principes van de UEFA.

Dit voorstel leidde ook intern tot verhitte discussies. Zo besloot Chief of Football bij de UEFA Zvonimir Boban op te stappen, omdat hij het niet eens was met dit voorstel. Volgens de voormalig speler van AC Milan was Ceferin 'te veel bezig met zijn persoonlijke aspiraties'.

Wat de situatie extra gecompliceerd maakt, is dat het voorstel van Ceferin een heel pakket aan reglementswijzigingen bevat. Je kunt echter alleen voor of tegen het hele pakket stemmen. Naar verluidt gaat de FA een verzoek indienen om apart over die ene regel te stemmen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.