Guardiola slaat terug naar Ceferin: 'Hij moet procedures respecteren'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft donderdag gereageerd op de uitspraken van UEFA-president Aleksander Ceferin in een interview dat dinsdag in de Telegraph verscheen. Ceferin zei daarin dat de Europese voetbalbond het in 2020 bij het rechte eind had toen Manchester City werd uitgesloten van Europees voetbal.

Guardiola slaat terug naar Ceferin: 'Hij moet procedures respecteren'
© Pro Shots

De Spanjaard is niet van die uitlatingen gediend, zo bleek op de persconferentie die was belegd om vooruit te kijken naar de FA Cup-wedstrijd van de landskampioen tegen Tottenham Hotspur vrijdagavond. 'Ceferin is UEFA-president en jurist. Hij zou moeten wachten op de uitkomst en daarna kan hij doen wat hij wil', aldus de manager. 'Hij heeft veel werk te doen bij de UEFA, maar in dit geval moet hij de procedure respecteren en snappen dat wij het recht hebben om onszelf te verdedigen.'

Die Europese uitsluiting in 2020 werd in hoger beroep teruggedraaid, maar de juridische medewerkers van de Engelse grootmacht hebben nog altijd hun handen vol. De Premier League doet op dit moment namelijk onderzoek naar maar liefst 115 mogelijke overtredingen van het Premier League-reglement aangaande financiële afspraken. Guardiola heeft zijn werkgever altijd met hand en tand verdedigd en liet die mogelijkheid donderdag dus opnieuw niet onbenut.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.