UEFA-preses Ceferin blikt terug op strijd met Man City: 'We hadden gelijk'

Reacties

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin blijft erbij dat Manchester City een aantal jaar geleden de Financial Fair Play-regels heeft overtreden. De financiële huishouding van The Citizens ligt ook al enige tijd onder de loep bij de Premier League.

UEFA-preses Ceferin blikt terug op strijd met Man City: 'We hadden gelijk'
© Pro Shots

De UEFA besloot City in februari 2020 voor twee seizoenen uit te sluiten van Champions League-voetbal en legde een boete op van dertig miljoen euro. De Europese voetbalbond stelde vast dat de Engelse club de Financial Fair Play-regels had overtreden en misleidende informatie had verstrekt.

City ging in beroep tegen de maatregelen van de UEFA: de schorsing van twee seizoenen werd door het CAS opgeheven en de boete werd verlaagd naar tien miljoen euro. In februari 2023 werd City ook door de Premier League beschuldigd van 115 overtredingen van de Financial Fair Play-regels in de periode 2009-2018. City ontkende de aantijgingen en het onderzoek naar de vermeende overtredingen is nog gaande.

Zaak verloren
Hoewel het CAS de UEFA niet in het gelijk stelde, vindt UEFA-voorzitter Ceferin dat de Europese bond in zijn recht stond om City aan te pakken. 'We zijn er nog altijd van overtuigd dat we gelijk hadden. Anders hadden we die maatregelen ook nooit genomen', zei Ceferin tegen The Telegraph.

'Ik weet alleen ook, door mijn 25 jaar ervaring als advocaat, dat je soms een zaak wint waarvan je denkt dat je die gaat verliezen. En soms verlies je een zaak terwijl je zeker weet dat je het bij het juiste eind hebt. Uiteindelijk moet je de uitspraak van de rechtbank accepteren', aldus de preses van de UEFA.

'Ik ga hier niet in op de zaak die tegen City loopt in de Premier League, omdat ik niet alle specificaties van die kwesties ken. Ik kan me voorstellen dat de supporters wel willen weten wat er aan de hand is en wat de gevolgen kunnen zijn', besluit Ceferin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.