Haaland verslaat Messi wél in Dubai, Man City troeft Feyenoord af

Reacties

Manchester City is vrijdagavond de grote winnaar geworden op Globe Soccer Awards. De Engelsen wonnen de titel van beste club en troefden daarmee Feyenoord af, spits Erling Haaland werd verkozen tot beste speler. In het vrouwenvoetbal viel Ajax Vrouwen niet in de prijzen.

Haaland verslaat Messi wél in Dubai, Man City troeft Feyenoord af
© Pro Shots

De Globe Soccer Awards worden jaarlijks georganiseerd in Dubai en de organisatie weet toch elk jaar weer de sterren naar het Midden-Oosten te trekken. Tijdens de veertiende editie waren er twee elftallen uit Nederland genomineerd. Feyenoord en het vrouwenteam van Ajax. Beide clubs visten dus achter het net: bij de mannen won Man City de prijs, Barcelona ging er in de vrouwencategorie met het zilverwerk vandoor.

Het podium van ruim een jaar geleden, met Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Romário, Mohamed Salah en Sergio Ramos.
© Pro Shots
Het podium van ruim een jaar geleden, met Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Romário, Mohamed Salah en Sergio Ramos.

Naast deze prijzen viel er nog veel meer te verdelen in Dubai. Zo kregen John Terry en Casemiro een award voor hun verdiensten in het voetbal, werd Pep Guardiola verkozen tot beste coach, kreeg AS Roma een huldiging vanwege de social media-afdeling, werd Jude Bellingham in het zonnetje gezet als rijzende ster, en kreeg Cristiano Ronaldo een dubbele bekroning als topscorer van 2023 én als beste speler in het Midden-Oosten.

Alsof dat nog niet genoeg was, werden er ook individuele prijzen uitgedeeld. Gek genoeg werden alleen keepers en middenvelders genomineerd voor hun positie, Ederson en Rodri van Man City wonnen de individuele prijs. Haaland werd dus verkozen tot beste speler. Dit gebeurde enkele dagen nadat Haaland tijdens de FIFA-awards nog verrassend was verslagen door Lionel Messi.

De prijzen op het Globe Soccer Awards-gala werden uitgereikt aan de hand van stemmen en het oordeel van een jury, bestaande uit grootheden als Francesco Totti, Iker Casillas, Luis Figo en Marcello Lippi.

'Het is gewoon niet goed wat Messi heeft gepresteerd'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.