'Kim Jong-Un' Ceferin haalt schouders op over vertrek UEFA-bobo Boban

Reacties

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin vindt dat hij door criticasters onterecht wordt neergezet als een 'Kim Jong-Un' bij de Europese voetbalbond. De Sloveen trekt zich niets aan van uitlatingen van de onlangs bij de UEFA opgestapte Zvonimir Boban.

'Kim Jong-Un' Ceferin haalt schouders op over vertrek UEFA-bobo Boban
© Pro Shots

Voormalig AC Milan-middenvelder Boban maakte vorige week bekend op te stappen als Chief of Football bij de UEFA. De Kroaat kan zich niet vinden in het voorstel van Ceferin om de statuten van de Europese bond te wijzigen, waardoor Ceferin een vierde termijn kan aangaan als voorzitter.

In gesprek met The Guardian ontkent Ceferin dat het vertrek van Boban voor een schokgolf heeft gezorgd binnen de UEFA. 'Zijn vertrek was onverwachts, maar heeft geen noemenswaardige gevolgen opgeleverd. Hij verdient verder commentaar niet. We zullen de kwestie (de mogelijke wijziging van de statuten, red.) verder bespreken op het congres in Parijs op 8 februari', aldus de UEFA-preses.

Democratisch
Ceferin stelt dat een verandering van de statuten noodzakelijk is, omdat daarin op dit moment juist geen limiet is opgenomen voor termijnen als voorzitter. 'Als we nu niets veranderen, zou ik bij wijze van spreken voor altijd voorzitter kunnen blijven. Ik heb al in 2017 tijdens een congres voorgesteld om termijnlimieten op te laten nemen in de statuten. Dit is alleen daarna nooit officieel goedgekeurd binnen de UEFA, en dat is verplicht.'

'Of de statuten worden gewijzigd of niet, het is uiteindelijk aan mij of ik mezelf in 2027 nog een keer weer beschikbaar wil stellen voor het voorzitterschap', verklaart Ceferin. 'Eerlijk gezegd ben ik vermoeid na de voorbije jaren en ben ik er nog niet over uit wat ik ga doen. Ik ben alleen onterecht neergezet als een Kim Jong-Un (leider van Noord-Korea, red.). Natuurlijk heb ik macht als voorzitter, maar alle besluiten moeten door het uitvoerend comité goedgekeurd worden. Hoe kan het democratischer dan de juridische comité, het bestuurscomité, het uitvoerend comité en het congres te laten stemmen?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.