'PSG legt zich neer bij vertrek: Mbappé kiest voor Real Madrid'

Reacties

De toekomst van Kylian Mbappé ligt bij Real Madrid. Dat claimt Le Parisien. Volgens de Parijse krant bestaat er bij Paris Saint-Germain intern geen twijfel meer over dat de Franse steraanvaller na dit seizoen vertrekt uit de Ligue 1.

'PSG legt zich neer bij vertrek: Mbappé kiest voor Real Madrid'
© Pro Shots

Van een akkoord met Real is volgens Le Parisien nog geen sprake, maar ingewijden bij PSG menen inmiddels dat het transfervrije vertrek van Mbappé onvermijdelijk is. Tegelijkertijd heerst in Madrid optimisme over de onderhandelingen die achter de schermen nog gaande zijn. Sinds 1 januari staat het licht voor die gesprekken op groen wegens het aflopende contract van Mbappé.

Eerder claimde Foot Mercato al dat Mbappé een akkoord zou hebben bereikt met Real. Sport Bild meldde eind januari eveneens dat de 25-jarige steraanvaller voor De Koninklijke wil spelen. De Duitse boulevardkrant schreef toen dat de salariseisen van de Fransman, naar verluidt 70 miljoen euro per jaar, wel ver boven het bedrag liggen dat voorzitter Florentino Pérez in gedachten heeft.

Door het goed ingevoerde Le Parisien worden het winnen van de Champions League en de Gouden Bal als voornaamste reden opgevoerd voor Mbappé om te kiezen voor een transfervrije overstap naar Real, dat twee jaar geleden ook al nadrukkelijk met de Franse ster flirtte. Toen verlengde Mbappé tot verrassing van velen toch nog zijn contract bij PSG na een maandenlange transfersoap.

PSG won Mbappé destijds voor zich met een megasalaris. Volgens buitenlandse media bieden de Parijzenaren ook nu meer geld dan Real, maar geeft dat dit keer niet de doorslag. Afgelopen zomer lagen PSG en Mbappé nog enige tijd met elkaar in de clinch, nadat hij de club kenbaar had gemaakt dat hij geen gebruik maakte van een optie om zijn contract met een jaar te verlengen.

Nieuwe ster Real Madrid: Haaland of Mbappé de juiste keuze?
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.