'Real Madrid waagt nieuwe poging en wil snel duidelijkheid van Mbappé'

Reacties

Real Madrid gaat in januari een nieuwe poging doen om Kylian Mbappé aan te trekken. Om een ellenlange en onvoorspelbare soap te voorkomen, wil De Koninklijke snel duidelijkheid van de Franse superster, wiens contract bij Paris Saint-Germain komende zomer afloopt.

'Real Madrid waagt nieuwe poging en wil snel duidelijkheid van Mbappé'
© Pro Shots

Om die reden staat het Mbappé vanaf 1 januari vrij om met andere clubs te onderhandelen over een verbintenis vanaf de zomer van 2024. Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic meldt vrijdag dat Real van plan is om de 25-jarige topscorer van de Ligue 1 te benaderen. Daar wordt meteen aan toegevoegd dat de Spaanse grootmacht half januari wil weten waar het aan toe is.

Real heeft geleerd van de transfersoap van vorig jaar. Ook toen had Mbappé een aflopend contract en leek hij voor zijn zelfbenoemde droomclub te tekenen. In mei 2022 verraste de steraanvaller vriend en vijand door uiteindelijk toch te kiezen voor een nieuw contract bij PSG. Dat werd hem niet in dank afgenomen door Real, maar voorzitter Florentino Pérez heeft zijn komst nooit uit zijn hoofd gezet.

'Real Madrid kan de komende drie jaar ook zonder Mbappé de CL winnen'

Volgens de berichtgeving zal Mbappé wel genoegen moeten nemen met een inkomen dat past in het salarishuis van Real, om te voorkomen dat de hiërarchie in de kleedkamer wordt verstoord. PSG blijft daarom hopen dat het zijn topschutter kan behouden, al houdt de clubleiding volgens de berichten in Frankrijk met alle scenario's rekening. Een transfervrij vertrek zou het allerslechtste zijn.

Afgelopen zomer zou PSG daarom nog een megabod van Al-Hilal hebben geaccepteerd, maar Mbappé had geen trek in een lucratief avontuur in Saoedi-Arabië. Op dat moment leefde de kampioen van Frankrijk in onmin met zijn sterspeler, omdat die weigerde de eenjarige optie in zijn aflopende verbintenis te lichten. PSG zette hem uit de selectie, maar sloot Mbappé uiteindelijk weer in de armen.

Nu of nooit
Volgens Marca zal Real hetzelfde voorstel doen als in 2022, met het verschil dat de club nu minder de noodzaak voelt om Mbappé aan te trekken gezien de andere talentvolle aanvallers in de selectie. Hij zou nog altijd de best betaalde speler in de historie van de club worden met een netto jaarsalaris van 26 miljoen euro. PSG biedt hem meer, maar Real is van mening dat het nu of nooit is voor Mbappé.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.