Herboren Go Ahead haalt uit, Friday loodst Jong AZ langs Jong PSV

Go Ahead Eagles heeft hard uitgehaald op bezoek bij FC Oss. Daardoor was er sprake van een nieuwe opsteker voor de Deventenaren. Gelijktijdig won Jong AZ bij de leeftijdsgenoten van PSV en verwendden Volendam en Telstar het publiek met zeven doelpunten.

FC Oss - Go Ahead Eagles 1-6
Na een beroerde competitiestart met vier punten uit zes duels richt Go Ahead Eagles zich op. Op de 2-1 overwinning tegen Almere City van vorige week volgde een zeer overtuigende driepunter in Oss. Pieter Langedijk brak met wat geluk de ban. Zijn afstandsschot werd van richting veranderd en plofte in het doel.

Daarna was het woord aan Sam Hendriks. De spits maakte voor de pauze zijn zevende treffer van het seizoen na een heerlijke pass van Stefano Beltrame. Gelijk na rust legde Hendriks met succes aan vanaf elf meter, nadat Langedijk onderuit werd gehaald. Enkele minuten later zette Givan Werkhoven na een voorzet van Hendriks de 0-4 op het scorebord. Nadat Fatih Kamaci vanaf elf meter de eretreffer verzorgde, breidden Patrick Maneschijn en Joey Suk de score nog uit. Door de overwinning klimt Go Ahead naar plek twaalf. FC Oss zakt naar de tiende plek.

Jong PSV - Jong AZ 1-2
Na de sof in Den Bosch van vorige week, waar Jong PSV met 5-0 verloor, kwamen de mannen van Dennis Haar ook op De Herdgang niet al te best voor de dag. In het duel waarin Haar zijn vader en Jong AZ-trainer Martin trof, speelde Fred Friday een hoofdrol.

De spits zette het overwicht van de Alkmaarders in doelpunten om door twee coproducties met Tijani Reijnders. PSV gaf veel ruimte weg na een aanval, waardoor de middenvelder Friday kon wegsteken. De Nigeriaan rondde koel af en deed dat vlak voor rust nog eens, op fraaie wijze.

De Eindhovense beloften vochten zich na rust enigszins terug in de wedstrijd. Mathias Verreth drukte dat in de score uit door een afgeslagen bal uit een corner fraai in de verre hoek te plaatsen. Daar bleef het echter bij. Daardoor staat Jong PSV nu vijftiende en stijgt Jong AZ naar de vijfde plaats.

FC Volendam - Telstar 3-4
Een doelpuntenfestijn in Volendam, waar Telstar uiteindelijk aan het langste eind trok. Na vier minuten zette Joey Veerman de thuisploeg al vroeg op voorsprong. De gasten draaiden de achterstand om via Mohammed Hamdaoui en een verwoestend hard binnengeschoten strafschop van Andrija Novakovich.

Na de onderbreking vielen er nog vier treffers. Novakovich profiteerde van een geklungel bij Volendam, dat vervolgens de aansluiting vond via een rake penalty van Veerman. Die aansluiting was de gastheer al snel weer kwijt, want Frank Korpershoek schoot in alle vrijheid de 2-4 binnen. Aan het doelpunt van Enzo Stroo had Volendam niet genoeg om nog langszij te komen. Volendam zakt daardoor naar de negentiende plaats, Telstar klimt naar plek negen.

Almere City - MVV Maastricht 3-2
MVV Maastricht probeerde in Almere in het spoor te blijven van de topdrie, maar dat lukte niet. De Limburgers kwamen wel vroeg op voorsprong. Atilla Yildirim brak in de zevende minuut door op links en schoof de bal langs doelman Chiel Kramer.

Met name na rust nam Almere City meer initiatief en dat leverde een bombardement van het MVV-doel op. Arsenio Valpoort werkte de gelijkmaker binnen, waarna Dennis van der Heijden (paal) en de doelpuntenmaker (lat) al dicht bij de 2-1 waren. Die kwam op naam van Valpoort, die de bal hard binnen schoot. Vervolgens gaf Ezra Walian de bezoekers de genadeklap met zijn eerste goal voor de club. Dat Yildirim in de slotfase zijn tweede doelpunt maakte, mocht niet meer baten. Door de nederlaag zakte MVV naar plaats zeven, terwijl Almere City dertiende staat.