Heraclied Pasveer helpt Ajax met blunder in het zadel

Ajax heeft met de grootst mogelijke moeite op eigen veld gewonnen van Heracles (3-0). Doelman Remko Pasveer zette de Amsterdammers op het juiste spoor.

Heraclied Pasveer helpt Ajax met blunder in het zadel

De door blessures geplaagde ploeg van trainer Frank de Boer trad aan in een ongebruikelijke opstelling. Zo kreeg de amper herstelde doelman Kenneth Vermeer de voorkeur boven Jeroen Verhoeven en was voorin weer een plaats ingeruimd voor Mounir El Hamdaoui. Achterin vormden Oleguer en André Ooijer het centrale verdedigingsduo.

De wijzigingen hadden weerslag op het spel van de thuisploeg. Ajax slaagde er lange tijd niet in een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, terwijl Heracles zonder schroom speelde en in de tegenaanval voor speldenprikjes zorgde. Echt vermeldenswaardige momenten kende de eerste helft niet, of het moet het uitvallen van Daley Blind zijn. De back kreeg een doodschop van Willie Overtoom en werd vervangen door de jonge Deense verdediger Nicolai Boilesen, die zijn debuut maakte.

In de tweede helft kwam Ajax met de schrik vrij toen Overtoom het probeerde met een bekeken balletje, nadat Vermeer de bal verspeelde door roekeloos uit zijn doel te komen. De Amsterdammers speelden vooral tegen zichzelf en hadden de hulp van Heracles nodig om na een uur spelen op voorsprong te komen.

Remko Pasveer verkeek zich op een indraaiende vrije bal van Miralem Sulejmani en schoot onder de bal door. Oleguer kopte vervolgens de bal van dichtbij binnen. De openingstreffer kwam het spel van de Ajacieden ten goede. Vijf minuten later verdubbelde Ajax de score: Siem de Jong toucheerde een goede voorzet van Christian Eriksen: 2-0.

Tien minuten voor tijd tilde Aras Özbiliz de score naar 3-0 met een bekeken schuiver. Özbiliz was overigens de eerste trefzekere Amsterdamse invaller sinds een goed jaar. Op 28 februari 2010 was Dennis Rommedahl de laatste Ajacied die als invaller raak schoot.

Ondanks legio mogelijkheden in de slotfase bleef het bij drie Amsterdamse treffers. Ajax hield voor de vijfde opeenvolgende keer de 'nul' op eigen veld en is PSV met behaalde 58 punten tot op drie punten genaderd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's