Bij Heracles Almelo ging het de afgelopen week maar weinig over voetbal. Tegen Fortuna Sittard speelde de ploeg van trainer Frank Wormuth zaterdag de sportieve zorgen van zich af.

Heracles Almelo
3 - 1
Fortuna Sittard

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, toen een plukje supporters vuurwerk naar binnen gooide en Erve Asito binnendrong. Scheidsrechter Danny Makkelie kon niet anders dan het spel tijdelijk stil leggen. Toen de rust tien minuten later was wedergekeerd in Almelo, waren het de spelers die voor vuurwerk zorgden.

Eerst was het Ismail Azzaoui die de thuisploeg op voorsprong zette. De Belg vuurde van afstand raak met een lage knal (1-0). De vreugde bij de gastheren, die het doelpunt uitbundig vierden, was van korte duur. Nog geen drie minuten later zorgde Zian Flemming voor de curieuze gelijkmaker. Doelman Janis Blaswich kwam te snel uit en liet het doel open voor Flemming, die via de binnenkant van de paal binnenschoot.

Gouden randje Azzaoui
Daarna was het opnieuw de beurt aan Azzaoui, die zijn eerste basisplaats dit seizoen van een gouden randje voorzag. De 23-jarige middenvelder nam een afvallende bal direct met links en schoot via de onderkant van de lat raak (2-1). Na de pauze ging Fortuna in de achtervolging, maar de Limburgers slaagden er niet in om de productie op te voeren.

Dat lukte Heracles wel. Uitgerekend Kaj Sierhuis, die sinds zijn debuut op 19 september niet meer scoorde, verschalkte Yanick van Osch twintig minuten voor tijd met een fabelachtige vrije trap (3-1). Dat was de genadeklap voor Fortuna, dat niet verder kwam dan een schot van Flemming op de lat. Door de zege laat Heracles de gevarenzone voorlopig achter zich.