Fortuna Sittard heeft 'onhaalbare' aanwinst met ruime CL-ervaring binnen

Reacties

Andreas Samaris gaat voor Fortuna Sittard spelen. De Griekse middenvelder heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de Limburgse club.

Fortuna Sittard heeft 'onhaalbare' aanwinst met ruime CL-ervaring binnen
© Pro Shots

Samaris kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. 'Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed, zegt hij op de clubwebsite. 'Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit avontuur nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team.'

Technisch manager Sjoerd Ars is in zijn nopjes met de komst van Samaris. 'We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carrière nog steeds enorm hongerig. Ondanks dat onze focus ligt bij het aantrekken van aanvallende versterkingen is dit een type die we nog niet hadden. Gelukkig komt hij voor het sportieve en niet het financiële plaatje.'

De 32-jarige Samaris was transfervrij na zijn afscheid van Benfica, dat hem in 2014 voor tien miljoen euro binnenhaalde. De 39-voudig international speelde voor de Portugese topclub onder meer 26 duels in de (voorronde van de) Champions League.

Naast Benfica was Samaris actief in eigen land voor onder meer Panionos en Olympiakos Piraeus

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

A. Samaris


Geboortedatum:
13 juni 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Patras
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
83 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.