Heracles pakt in slotfase tegen NAC eerste seizoenszege

Heracles Almelo heeft tegen NAC Breda de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Lang leek de efficiënte uitploeg met de drie punten aan de haal te gaan, maar in de slotfase kwam Heracles alsnog langszij: 2-1.

NAC kwam na veertien minuten voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Een lange bal van ex-Heraclied Mark Looms bereikte Anouar Hadouir, die Alexander Schalk vond. De twintigjarige spits zag zijn kans schoon en maakte vanaf de rand van het zestienmetergebied zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Heracles ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar miste de finesse om een doelpunt te maken. In de beginfase produceerde Geoffrey Castillion, die de zieke Samuel Armenteros verving, een slap schot dat naast rolde. Everton verzuimde tot twee keer toe om in kansrijke positie raak te koppen.

Even leek Heracles op gelijke hoogte te komen toen de Braziliaanse aanvaller met een poging van afstand Jelle ten Rouwelaar verschalkte, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük had al gefloten voor een vrije trap, die vervolgens niets opleverde.

In de tweede helft kwam de eerste seizoenszege van NAC Breda behoudens een gevaarlijk schot van Willie Overtoom aanvankelijk niet in gevaar. Halverwege de tweede helft begon de Bredase defensie toch scheurtjes te vertonen. Invaller Thomas Bruns miste een dot van een kans, terwijl Overtoom vanuit een vrije trap de lat trof.

Tien minuten voor tijd werd de Brabantse muur dan toch geslecht. Overtoom kon bij de tweede paal eenvoudig binnen tikken, nadat Everton een voorzet van Jason Davidson had verlengd. In blessuretijd werd het drama voor NAC compleet, toen Everton (foto) profiteerde van slap verdedigen en de 2-1 binnen werkte.

Door de thuiszege heeft Heracles na vijf speelrondes vijf punten verzameld. NAC blijft op het schamele aantal van twee punten steken. Foto: VI Images