Heracles haalt met Dessers opvolger voor dwarsligger Dalmau

Reacties

Cyriel Dessers is de nieuwe spits van Heracles Almelo. De 24-jarige aanvaller komt over van FC Utrecht en heeft voor drie jaar getekend.

Heracles haalt met Dessers opvolger voor dwarsligger Dalmau

Dessers is bij Heracles de beoogde opvolger van Adrían Dalmau. De Spaanse spits, die vorig jaar transfervrij overkwam van Villarreal B, doet er alles aan om een vertrek uit Almelo te forceren. Zo boycotte hij eind vorige maand de fotosessie, omdat de Tukkers toen nog geen groen licht gaven voor een transfer. Het vertrek van de clubtopscorer van vorig seizoen is een kwestie van tijd.

Daarmee raakt Heracles negentien doelpunten kwijt. Dessers moet dat verlies opvangen. De Belg met Nigeriaanse roots kwam afgelopen seizoen door een knieblessure maar zeventien keer in actie voor Utrecht, maar was nog altijd goed voor zeven doelpunten. Twee daarvan maakte hij in de play-offs om Europees voetbal, waaronder één tegen Heracles.

Utrecht nam Dessers in 2017 over van NAC Breda, nadat hij met 29 treffers een groot aandeel had gehad in de promotie van de Brabanders naar de Eredivisie. In zijn eerste seizoen in de Domstad was de voormalig speler van SC Lokeren vervolgens goed voor twaalf goals, maar nu is hij dus vertrokken. Zijn contract in Utrecht liep nog één jaar door.

'Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen', zegt technisch manager Tim Gilissen. 'Hij staat al lang op onze radar. Dat hij nu in ons zwart-witte shirt komt spelen is daarom extra prettig. Cyriel past goed bij onze manier van voetballen. Dat ook hij heel bewust voor Heracles Almelo kiest als volgende stap in zijn carrière is een goed teken.'

Dessers kijkt uit naar zijn periode bij Heracles. 'Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk in ons transferoverzicht alle mutaties bij Heracles en Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.