Heracles doet zaken met Pieckenhagen en heeft opvolger Pröpper binnen

Reacties

Heracles Almelo heeft zijn vijfde zomeraanwinst binnen. Sven Sonnenberg (22) komt over van Hansa Rostock en gaat de defensie versterken.

Heracles doet zaken met Pieckenhagen en heeft opvolger Pröpper binnen
© nesimages.nl

Sonnenberg is een rechtsbenige centrumverdediger. Op die positie zocht Heracles versterking, vanwege het vertrek van aanvoerder Robin Pröpper naar FC Twente. Sonnenberg neemt in Almelo ook het rugnummer 4 van Pröpper over. Hij zal met Marco Rente gaan concurreren voor de positie van rechter centrumverdediger.

Sonnenberg is opgeleid door 1. FC Köln, waar hij nog samenspeelde met Adrian Szöke. Tevens speelde de verdediger jeugdinterlands voor Duitsland. In de zomer van 2019 vertrok hij naar Hansa Rostock, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het tweede niveau. Bij die club zit een oude bekende van Heracles: oud-doelman Martin Pieckenhagen is de technisch directeur van Hansa Rostock.

Bij Heracles heeft Sonnenberg een contract voor drie seizoenen plus een optie op nog een jaar getekend. Hij is de vijfde zomerse versterking na Bilal Basaçikoglu, Nikolai Laursen, Ruben Roosken en Robin Jalving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.