Pikante transfer: Heracles-captain Pröpper naar FC Twente

Reacties

Robin Pröpper maakt de gevoelige overstap van Heracles Almelo naar buurman FC Twente. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in Enschede.

Pikante transfer: Heracles-captain Pröpper naar FC Twente
© FC Twente.nl

De 27-jarige Pröpper kon transfervrij worden binnengehaald, omdat zijn contract bij Heracles afliep. De club probeerde nog om zijn aanvoerder een nieuwe verbintenis te laten tekenen, maar zonder succes. Pröpper gaf aan dat hij iets nieuws wilde proberen en gaat nu aan de slag bij Twente.

Pröpper speelde sinds 2016 voor Heracles en was de laatste jaren de vaste aanvoerder van de ploeg. De mandekker kwam tot 103 officiële wedstrijden voor Heracles, waarvan 31 in het afgelopen seizoen. Voor Twente is hij na Lars Unnerstall, Virgil Misidjan, Giovanni Troupée, Manfred Ugalde en Jody Lukoki de zesde nieuwkomer voor komend seizoen.

'We waren op zoek naar een centrale verdediger en met de komst van Robin hebben we dit heel goed in kunnen vullen', zegt technisch directeur Jan Streuer op de website van Twente. 'Robin speelt al jaren op het hoogste niveau en is zeer ervaren. Daarmee kan hij onze relatief jonge ploeg helpen. Het is mooi dat Robin al vroeg in de voorbereiding aansluit. Hij zal er snel staan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.