Henry mag Frans echec aan president Sarkozy uitleggen

Na een gelijkspel tegen Uruguay (0-0) en verliespartijen tegen Mexico (2-0) en Zuid-Afrika (2-1) kende vice-wereldkampioen Frankrijk een roemloze aftocht van het WK in Zuid-Afrika. Zonder rumoer ging de afgang niet. Nicolas Anelka werd naar huis gestuurd, de spelers staakten bij een training, coach Raymond Domenech was de regie volledig kwijt en ruzies waren vaker te signaleren dan geslaagde combinaties.

Henry mag Frans echec aan president Sarkozy uitleggen

Donderdag gaat aanvaller Thierry Henry, wiens optreden in Zuid-Afrika beperkt bleef tot twee invalbeurten, op bezoek bij de Franse president Nicolas Sarkozy om uitleg te geven over wat er allemaal misging. 'Henry heeft de president gebeld vanuit Zuid-Afrika om te vragen of hij hem kon spreken bij terugkomst in Frankrijk', luidt een statement van de Franse regering.

Voorafgaand aan de meeting heeft Sarkozy een onderhoud met premier François Fillon en de minister van Sport, Roselyne Bacehelot. 'Degene die verantwoordelijk zijn voor de ramp in Zuid-Afrika moeten de consequenties aanvaarden', liet Bachelot al weten. 'Of het nu gaat om de spelers, de coach of de Franse voetbalbond.

Zowel de weggestuurde Nicolas Anelka als aanvoerder Patrice Evra, die de laatste wedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika buiten de basisploeg was gelaten, hebben laten weten dat ze met hun verhaal zouden komen als het WK afgelopen is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen