Henry beleeft dramatisch debuut bij Monaco

Van een schokeffect bij AS Monaco is vooralsnog geen sprake. De Monegasken wisselden van trainer na een dramatische seizoenstart, maar Thierry Henry kon zijn club zaterdagavond niet naar de overwinning leiden tegen Strasbourg.

Strasbourg
Strasbourg
2 - 1
Monaco
Monaco

In de eerste negen competitiewedstrijden won Monaco slechts een keer, terwijl in de Champions League ook geen punten werden gepakt tegen Atlético Madrid en Borussia Dortmund. Leonardo Jardim werd ontslagen en kind van de club Henry werd weggeplukt bij de Belgische voetbalbond.

Henry sprak voor de wedstrijd zijn vertrouwen uit in een resultaat, maar het werd een dramatische avond voor de Fransman en zijn team. Al in de zeventiende minuut kwam Strasbourg op voorsprong, doelman Seydou Sy blunderde en liet een houdbare kopbal van Adrien Thomasson glippen.

Tot overmaat van ramp zag Henry twintig minuten later spits Radamel Falcao uitvallen met een blessure. Enkele minuten daarvoor leek Falcao voor de 1-1 te zorgen, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Zonder aanvalsleider Falcao in het veld ging Monaco op zoek naar de eerste treffer onder Henry, maar pech bleef het elftal achtervolgen. Samuel Grandsir kreeg twee minuten na zijn invalbeurt een rode kaart, omdat hij in een poging de bal richting het vijandige doel te werken zijn tegenstander op de borst raakte met zijn schoen.

Met tien man kon Monaco geen vuist maken tegen subtopper Strasbourg, dat enkele minuten voor tijd de marge verdubbelde via Lebo Mothiba. Vanaf de strafschopstip kwam Monaco nog terug tot 2-1, maar meer zat er niet in voor de debuterende Henry.

Door de nederlaag blijft Monaco in de degradatiezone van de Ligue 1 staan. Met slechts zes punten uit tien duels staat de landskampioen van 2017 negentiende. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain bedraagt nu al 24 punten.