Hekkensluiter Livorno stunt tegen AS Roma

Juventus bleef in tegenstelling tot Fiorentina in het spoor van Internazionale en Sampdoria. Livorno stuntte tegen AS Roma.

Hekkensluiter Livorno stunt tegen AS Roma

Siena-Juventus 0-1Juventus maakte zonder te overtuigen een einde aan een maand zonder overwinning. De Turijnse formatie dankte de zege aan een kopbal van Amauri. De Braziliaanse spits maakte halverwege de tweede helft na voorbereidend werk van Diego de enige treffer tegen Siena, dat door de nederlaag naar de laatste plaats zakte. Juventus handhaafde zich op de derde plaats achter Sampdoria en Internazionale.

Fiorentina-Napoli 0-1Fiorentina moest terrein prijsgeven op de topdrie. Viola bleef onverwacht met lege handen achter na het bezoek van Napoli. De bezoekers hadden nog geen van de vier uitwedstrijden tot een goed einde gebracht. In Florence kwam daar verandering in. Christian Maggio was met zijn winnende treffer in de laatste minuut de gevierde man bij Napoli.

AS Roma-Livorno 0-1Livorno nam afscheid van de laatste plaats door een onverwachte overwinning op AS Roma. De Toscaanse ploeg slaagde erin de Romeinse gastheren op een nederlaag te trakteren. Livorno had in de laatste 62 jaar niet meer gewonnen in Rome. De prestatie was des te opmerkelijker, aangezien de Toscaanse formatie het laatste half uur met tien man speelde na de rode kaart voor Alfonso De Lucia. Francesco Tavano was matchwinner en gaf trainer Serse Cosmi een mooi debuut op de bank van Livorno.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen