Livorno treft AS Roma zonder sterspeler Totti

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de negende speelronde is dat het duel tussen AS Roma en hekkensluiter Livorno van zondag.

Livorno treft AS Roma zonder sterspeler Totti


AS ROMAKlassering 11de plaatsAS Roma zal het zondag tegen Livorno opnieuw moeten doen zonder sterspeler Francesco Totti. De aan zijn rechterknie geblesseerde aanvaller miste vorige week al de wedstrijd tegen AC Milan (2-1 nederlaag) en was afgelopen donderdag in de Europa League ook niet van de partij tegen Fulham (1-1). Onduidelijk is wanneer Totti zijn rentree zal maken bij de Romeinen. Het wegvallen van het clubicoon betekent een forse aderlating voor trainer Claudio Ranieri. In twaalf duels (Serie A en Europa League) scoorde Totti dit seizoen liefst zestien keer.

AS Roma is tegen het laag geklasseerde Livorno gebaat bij een overwinning. De Romeinen daalden dankzij de verliespartij tegen Milan af naar de elfde plaats in de Serie A. Het belabberde competitiebegin doet denken aan de jaargang 2004/05. Destijds stond Roma na acht duels op de dertiende plek en eindigde het uiteindelijk nog net in het linkerrijtje (achtste plek).

Man in vorm Daniele De Rossi Vice-aanvoerder Daniele De Rossi is na Totti de meest trefzekere speler van zijn ploeg. De Italiaanse international maakte in acht competitieduels drie goals.

Afwezigen Totti, Motta, Julio Sergio, Cerci.

LIVORNOKlassering 20ste plaatsLivorno kent een beroerde competitiestart. De club is na acht speeldagen nog altijd zonder overwinning en heeft daarom besloten het roer volledig om te gooien. Afgelopen woensdag werd Serse Cosmi gepresenteerd als de opvolger de ontslagen coach Gennaro Ruotolo. De 51-jarige oefenmeester plaatste zich in het seizoen 2005/06 met Udinese voor de Champions League. De meeste roem vergaarde hij echter in zijn periode bij Perugia, waarmee hij zich via de Intertoto wist te kwalificeren voor de strijd om de UEFA Cup. De opdracht die Cosmi van het Livorno-bestuur heeft meegekregen is erg simpel: lijfsbehoud, niet meer en niet minder.

Man in vorm Tomas DanileviciusDe focus ligt al weken op de improductieve voorhoede van Livorno. De hekkensluiter in de Serie A wist pas twee keer te scoren in acht competitiewedstrijden. Tomas Danilevicius is één van de zeldzame doelpuntenmakers dit seizoen. De 31-jarige Litouwer, die in het verleden onder anderen uitkwam voor Arsenal, Club Brugge en SK Beveren, was vorige week als invaller succesvol in het duel met Palermo (1-2 nederlaag).

Afwezigen Mozart, Rivas, Vitale.

Op basis van de recente historie (thuis en uit) wacht AS Roma een lastige wedstrijd. De laatste drie competitieduels tussen beide clubs eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
1948/49 AS Roma-Livorno 4-0
2004/05 AS Roma-Livorno 3-0
2005/06 AS Roma-Livorno 3-0
2006/07 AS Roma-Livorno 2-0
2007/08 AS Roma-Livorno 1-1


Bekijk hier al onze video's