Heinloth tweede NEC'er naast uitblinker Achahbar in Elftal van de Week

Reacties

Niet alleen Anass Achahbar veroverde namens NEC een plek in het Elftal van de Week, ook de Duitse rechtsachter Michael Heinloth werd beloond voor zijn prima optreden in het duel met Go Ahead Eages. De twee inhaalduels van afgelopen maandag (waaronder de 3-0 nederlaag van NEC bij FC Oss) behoorden tot speeldag 17 en telden niet mee voor het Elftal van de Week.

Heinloth tweede NEC'er naast uitblinker Achahbar in Elftal van de Week

FC Dordrecht is de enige andere club met twee vertegenwoordigers. De nieuwe Dordtse doelman Bryan Janssen hield zijn doel schoon en was een van de weinige doelmannen met een behoorlijke waardering op speeldag 20. De van Feyenoord gehuurde middenvelder Gustavo Hamer is de tweede Dordtenaar bij de beste elf.

De zeven andere spelers komen van zeven andere clubs. Steven Pereira van MVV en Nigel Robertha van SC Cambuur kregen net als Achahbar een 8 voor hun optreden. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) en Djibril Dianessy (Fortuna Sittard) zijn onderhand bekende namen in het Elftal van de Week.

In het algemeen klassement is het, net als in de Jupiler League, een strijd tussen NEC en Fortuna Sittard. Ook hier leidt Fortuna. Arnaut Groeneveld (NEC) ontbreekt al enige tijd vanwege een rugkwetsuur, de jonge Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs profiteerde door de koppositie te veroveren. Een andere NEC'er, Ferdi Kadioglu, zit de twee inmiddels op de hielen.

Spelersklassement na twintig speelronden:

1.Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,89
2.Arnaut Groeneveld (NEC)6,88
3.Ferdi Kadioglu (NEC)6,87
4.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,73
5.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,70
6.Rody de Boer (Telstar)6,68
7.Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)6,63
8.Carel Eiting (Jong Ajax)6,62
9.Gregor Breinburg (NEC)6,61
10.Muhammed Mert (FC Den Bosch)6,60

Afgelopen vrijdag was de laatste speeldag van de tweede periode. Op basis van alle elftallen van de week is dit het elftal van de tweede periode:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.