'Heethoofd' Valdés keert twee jaar na clash met Kluivert terug bij Barça

Reacties

Victor Valdés keert weer terug bij Barcelona. De 39-jarige oud-doelman gaat met de jeugdkeepers aan de slag bij de club waar hij in 2019 vertrok na een stevige ruzie met hoofd opleidingen Patrick Kluivert.

'Heethoofd' Valdés keert twee jaar na clash met Kluivert terug bij Barça
© Pro Shots

Valdés begon in 2017 als jeugdtrainer bij UD Mortalaz zijn trainersloopbaan en ging daarna aan de slag bij Barcelona Onder-19. Na een reeks incidenten, waaronder een knallende ruzie met Kluivert, besloot Barcelona hem in oktober 2019 te ontslaan. Een gesprek tussen Valdés en Kluivert over de jeugdopleiding liep volgens Spaanse media volledig uit de hand. De Spanjaard maakte onder meer duidelijk zijn collega een tactisch onbenul te vinden.

Kluivert liet onlangs weten dat hij verwacht bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in Catalonië. Hij moet wijken na de komst van voorzitter Joan Laporta. Diezelfde Laporta heeft volgens SPORT Valdés juist weer gevraagd om terug te keren naar Barcelona. Echter niet als trainer van een jeugdelftal, maar als coach van als jeugdkeepers. Valdés zou het aanbod in eerste instantie afgewezen hebben, maar uiteindelijk ging de voormalig doelman alsnog akkoord.

Als speler won Valdés zo'n beetje alles wat er te winnen viel met Barcelona. Daarna verdedigde hij nog het doel van Manchester United, Standard Luik en Middlesbrough.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.