Coach Víctor Valdés brengt Barcelona opnieuw in verlegenheid

Reacties

De start van Víctor Valdés als coach van Barcelona Onder-19 gaat niet onopgemerkt voorbij. Nadat hij in augustus weigerde om met zijn ploeg de troostfinale van de strijd om de Otten Cup te spelen, werd de voormalig doelman bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen weggestuurd.

Coach Víctor Valdés brengt Barcelona opnieuw in verlegenheid

Valdés kreeg een rode kaart in het duel met Girona, toen hij fel tekeer ging tegen de scheidsrechter na een overtreding op één van zijn spelers. De coach moest het restant van de wedstrijd vanaf de tribune bekijken en zag zijn ploeg met 1-0 winnen. Nico González werd de matchwinner, maar voor Valdés was er door zijn uitsluiting geen sprake van een goed gevoel.

Vorige maand kwam Valdés als coach van het hoogste jeugdteam van Barcelona ook al negatief in het nieuws. De oud-doelman van Barcelona had toen op het jaarlijkse toernooi om de Otten Cup in Eindhoven geen trek in de wedstrijd om de derde en de vierde plaats tegen Everton. Na de nederlaag in de halve finale tegen Internazionale wilde Valdés zo snel mogelijk naar huis.

Valdés voelde zich daartoe genoodzaakt wegens de blessures in zijn selectie en de omstandigheden waarin het toernooi moest worden afgewerkt. Zo lag het veld er slecht bij door de hevige regenval en vond de oud-keeper dat er te weinig rusttijd zat tussen de wedstrijden, zo liet hij op Instagram weten. De toernooiorganisatie werd voor het blok gezet en moest de troostfinale schrappen.

De 37-jarige Valdés speelde tussen 2002 en 2014 in het eerste elftal van Barcelona, nadat hij was doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding. Als doelman was hij bijzonder succesvol bij de Spaanse topclub en won Valdés onder meer drie keer de Champions League, twee keer de wereldbeker en zes landstitels. De Spanjaard zette twee jaar geleden een punt achter zijn actieve loopbaan en was vorig seizoen trainer bij Moratalaz, een bescheiden club in de regio Madrid. Sinds deze zomer is hij terug bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.