PSV in finale Otten Cup, Valdés weigert te spelen met Barcelona

Reacties

Víctor Valdés heeft zondag opzien gebaard door te weigeren de troostfinale op het jaarlijkse toernooi om de Otten Cup te spelen. De oud-doelman van Barcelona had geen trek in de wedstrijd om de derde en de vierde plaats tegen Everton.

PSV in finale Otten Cup, Valdés weigert te spelen met Barcelona

Barça Onder-19 was veroordeeld tot die wedstrijd omdat het in de halve finale verloor van de leeftijdsgenoten van Internazionale. De onlangs als trainer teruggekeerde Valdés wilde daarna zo graag naar huis dat de toernooileiding zich genoodzaakt zag de wedstrijd tegen Everton te schrappen.

Valdés voelde zich daartoe genoodzaakt wegens de blessures in zijn selectie en de omstandigheden waarin het toernooi moest worden afgewerkt. Zo lag het veld er slecht bij door de hevige regenval en vond de oud-keeper dat er te weinig rusttijd zat tussen de wedstrijden, zo laat hij op Instagram weten.

De finale gaat uiteraard wél gewoon door. PSV Onder-19 staat daarin tegenover Inter, doordat het vanochtend met 2-0 won van Everton. Jeremy Antonisse schoot de Eindhovense talenten op prachtige wijze op voorsprong. Na rust werd een voorzet van Noni Madueke door een speler van Everton tot eigen doelpunt gepromoveerd.

Het jaarlijkse toernooi, dat alweer toe is aan de 72ste editie, ging vrijdag van start. PSV Onder-19 speelde toen met 0-0 gelijk tegen Chivas de Guadalajara en bleef een dag later ook op 1-1 steken tegen de talenten van FC Kopenhagen. De laatste wedstrijd in Poule B wonnen de Eindhovenaren met 1-0 van Barcelona. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.