Heerlijke goal Sahin helpt Bosz en Dortmund aan koppositie

Reacties

Borussia Dortmund heeft de uitstekende start in de Bundesliga een dito vervolg gegeven. Onder meer door een zeer fraaie treffer van Nuri Sahin won het elftal van Peter Bosz, dat het grootste deel van het duel heer en meester was, met 2-0 van Hertha BSC.

Heerlijke goal Sahin helpt Bosz en Dortmund aan koppositie

Na de 0-3 overwinning op VfL Wolfsburg tijdens de seizoensouverture startte Dortmund met goede moed en veel aanvallende intenties aan de wedstrijd tegen de Berlijners. Daarbij kwam de dreiging met name van Christian Pulisic, die opnieuw zijn topvorm toonde door linksback Marvin Plattenhardt bij vlagen dol te spelen.

Het gevaar dat hij creëerde leverde nog geen goal op, maar na een kwartier opende Dortmund toch de score. Pierre-Emerick Aubameyang verlengde een voorzet van Nuri Sahin voorbij Karim Rekik op knappe wijze, waarna de bal in de lange hoek plofte. Na een half uur liet Pulisic na om de voorsprong te vergroten: de Amerikaan mikte zijn inzet recht op Rude Jarstein.

De enige mogelijkheid van de gasten was voor voor Niklas Stark, die in behoorlijke vrijheid recht in de handen van Roman Bürki kopte. Bosz moest al voor rust debutant Ömer Toprak in het veld brengen voor de geblesseerde Sokratis. Met Toprak in het veld zocht Dortmund na de onderbreking verder naar de 2-0. Pulisic was er dichtbij, toen hij naar binnen sneed en net naast mikte. Kort daarna was Nuri Sahin wel succesvol: de middenvelder promoveerde een afvallende bal met een mooie, droge dropkick tot doelpunt.

Vervolgens nam Dortmund wat gas terug en kwam het meeste gevaar via uitbraken doordat Hertha iets opschoof. Opnieuw Pulisic was twee maal dicht bij een derde goal, maar hij vond telkens Jarstein op zijn weg. Aan de andere kant redde Bürki nog op een gevaarlijke poging van Stark.

Door de tweede zege van het seizoen neemt Dortmund de koppositie in de Bundesliga weer over van Bayern München, dat zaterdag won van Bayer Leverkusen (3-1).

Bosz geeft goede start een vervolg dankzij prachtgoal Sahin
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.