Heerenveen heeft zilvervloot in zicht na Russisch superbod op Ejuke

Reacties

SC Heerenveen hoopt deze week spijkers met koppen te gaan slaan op de transfermarkt. De zilvervloot staat namelijk op het punt om binnen te varen, in de vorm van een forse transfersom voor Chidera Ejuke.

Heerenveen heeft zilvervloot in zicht na Russisch superbod op Ejuke
© Pro Shots

Heerenveen sloeg de afgelopen weken diverse biedingen op de Nigeriaan af en hield vast aan een ondergrens van tien miljoen euro. Die opstelling gaat nu zijn vruchten afwerpen, want vorige week heeft CSKA Moskou zijn interesse geconcretiseerd met een bod dat die gestelde ondergrens ruimschoots slecht: 12 miljoen euro.

De bedoeling is dat de transfer van Ejuke deze week wordt afgerond. Ejuke’s vorige club Valerenga IF participeert ook in de deal, evenals zijn begeleidingsteam. Na verrekening van die percentages gaat het grootste gedeelte van de transfersom naar de Friese clubkas, wat overblijft mag geherinvesteerd worden.

Heerenveen wil met dat bedrag deze week zelf ook snel doorpakken op de transfermarkt. De selectie van trainer Johnny Jansen is flinterdun en in elke linie wil technisch manager Gerry Hamstra er op zijn minst één speler bij.

Ejuke speelde slechts één seizoen in Friesland. In 25 competitieduels was de linksbuiten negenmaal trefzeker. Als er niets raars gebeurt, wordt hij na Afonso Alves (voor zeventien miljoen naar Middlesbrough) en Miralem Sulejmani (zestien miljoen naar Ajax) de duurste speler in de clubhistorie.

Spelersprofiel

C. Ejuke


Geboortedatum:
2 januari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Zaria
Nationaliteit
Nigeria
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Antwerp FC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer CSKA Moskou
Meer over CSKA Moskou
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer C. Ejuke
Meer over C. Ejuke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.