Van Bommel geniet van Ejuke, ook 'spelmaker' Janssen maakt indruk

Reacties

Drie dagen na het bereiken van de bekerfinale viel er ook in de Belgische competitie eindelijk weer eens iets te genieten voor Mark van Bommel. Antwerp FC won aan de hand van Chidera Ejuke en Vincent Janssen met 3-0 van Sint-Truiden en zette een belangrijke stap naar de play-offs om het kampioenschap.

Van Bommel geniet van Ejuke, ook 'spelmaker' Janssen maakt indruk
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 0
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Afgelopen donderdag won Antwerp ook al met grote cijfers van KV Oostende in de halve finale van het Belgische bekertoernooi, maar dat speelt een niveau lager. In de Jupiler Pro League leverden de laatste twee duels met KV Mechelen (0-1) en AA Gent (2-2) slechts een punt op. De klinkende zege op STVV, en dan vooral het indrukwekkende spel in de tweede helft, konden Van Bommel en zijn mannen dan ook goed gebruiken.

Dat erkende de oud-international zelf na afloop ook. 'Ik zag weer die vorm van powerplay terug', zei de trainer zondagavond in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'En de wisselwerking tussen het publiek en team het speelde opnieuw een cruciale rol. Het was fijn om dat te zien.' De afgelopen weken pakte zijn ploeg nog vaak punten op karakter. Nu overtuigde de kampioen van afgelopen seizoen eindelijk weer eens.

Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Ejuke. De voormalig aanvaller van SC Heerenveen scoorde voor het eerst dit kalenderjaar voor The Greta Old en bereidde ook nog de derde treffer voor. Bovendien ziet Van Bommel dat de 26-jarige Nigeriaan steeds meer een teamspeler wordt. 'Je hebt artiesten die het laten lopen. Ejuke is zo niet meer. Dat is voor mij de reden om hem de plezante dingen te gunnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus krijgt Ejuke, afgelopen zomer op huurbasis overgekomen van CSKA Moskou, van Van Bommel ook de vrijheid om zijn acties te komen. 'Ik was zelf niet een voetballer zoals Ejuke, maar ik heb altijd begrepen dat een elftal dat soort spelers óók nodig heeft. Ik geef jongens als Ejuke, Balikwisha, Ondreijka de ruimte om plezier te maken. Hun acties lukken niet altijd, maar áls ze lukken…, potverdorie!', smulde Van Bommel

Janssen
Behalve Ejuke maakte ook Janssen indruk, opnieuw in een rol achter diepe spits George Ilenikhena (17). STVV-coach Thorsten Fink stelde dat heel Antwerp top speelde, maar genoot vooral van de Nederlandse aanvaller. 'Vandaag was Janssen in zijn rol van spelmaker de beste op het veld. Ik heb al meerdere wedstrijden gezien van Janssen, en altijd is hij goed. Janssen weet in elke fase waar de bal naartoe moet.'

Zo heeft Van Bommel genoeg aanknopingspunten richting de laatste maanden van het seizoen. Antwerp staat twee speelronden voor het einde bij de eerste vier met een ruimte voorsprong op de achtervolgers en zal met Union Sint-Gillis, Anderlecht en Club Brugge plus nog twee andere teams waarschijnlijk gaan strijden om de landstitel, in de wetenschap dat de punten na het afronden van de reguliere competitie worden gehalveerd.

Pro League

Stand Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
30
21
7
2
63-31
+32
70
2
Anderlecht
30
18
9
3
58-30
+28
63
3
Antwerp
30
14
10
6
55-27
+28
52
4
Club Brugge
30
14
9
7
62-29
+33
51
5
Cercle Brugge
30
14
5
11
44-34
+10
47
6
Genk
30
12
11
7
51-31
+20
47
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.