SC Heerenveen zit klem in jacht op vers bloed

Reacties

Als het aan technisch manager Gerry Hamstra ligt pakt SC Heerenveen door op de transfermarkt. De Friezen hebben nog een flink aantal vacatures openstaan, maar lopen tegen hun financiële limieten aan.

SC Heerenveen zit klem in jacht op vers bloed
© Pro Shots

Met verdediger Joaquin Fernández, middenvelder Sieben Dewaele en doelman Erwin Mulder haalde Hamstra tot dusver drie versterkingen naar Friesland. Daar staat echter het vertrek van tien spelers tegenover: Hicham Faik, Daniel Hoegh, Alen Halilovic, Jens Odgaard, Warner Hahn, Sven Botman, Filip Bednarek, Doan Van Hau, Ricardo van Rhijn en Jordy Bruijn.

Aanvoerder Joey Veerman luidde afgelopen weekend dan ook de noodklok nadat Heerenveen met liefst 5-1 verloor van Eerstedivisionist De Graafschap. De twee oefenduels ervoor (met NAC Breda en Vitesse) gingen ook al verloren. Volgens Veerman is het hoog tijd voor nieuwe spelers. Hamstra deelt de zorgen van zijn aanvoerder. 'Het is te smal', erkent de technisch manager.

'Onze eerste kern heeft kwaliteit, maar wat erachter zit is te dun', vervolgt Hamstra. 'Dat zijn talentvolle, maar heel jonge jongens, we mogen niet verwachten dat zij de kar gaan trekken. Wanneer een aantal van onze kwaliteitsspelers een slechte dag heeft, is het verval groot. Er moet dus iets gebeuren.'

Hamstra wil een handvol versterkingen aantrekken. 'We hebben vers bloed nodig, maar we hebben tegelijkertijd ook met financiële beperkingen te maken', geeft hij aan. Het betekent dat de technisch manager zijn heil mogelijk moet zoeken op de huurmarkt. 'Het liefst willen we hoofdzakelijk eigen spelers, maar er moet op korte termijn nu wel iets gaan gebeuren.'

Een reservedoelman, centrale verdediger, extra middenvelder en spits moeten er volgens Hamstra zeker bij. Op dit moment traint voormalig captain Hoegh nog mee in Friesland, na het verstrijken van zijn contract. Hamstra: 'Zeg nooit nooit, maar het is niet de intentie dat hij bij ons blijft.' Hoegh is onlangs ook tevergeefs benaderd door ADO Den Haag.

De verkoop van Chidera Ejuke zou Heerenveen wat meer middelen kunnen verschaffen op de transfermarkt. Hamstra: 'Dan komt de wereld er wat anders uit te zien.' Heerenveen vervolgt zijn voorbereiding donderdag met een oefenduel met FC Utrecht. Op 12 september is Willem II de eerste tegenstander in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.