'Hechte' finalist Senegal: 'Wij verdienen dit'

Reacties

Sadio Mané vindt dat Senegal meer dan terecht in de finale van de Afrika Cup staat. Woensdag werd Burkina Faso met 3-1 verslagen waarna Les Lions zich voor de tweede keer in drie jaar tijd op mogen maken voor de eindstrijd.

'Hechte' finalist Senegal: 'Wij verdienen dit'
© Pro Shots
Burkina Faso
Burkina Faso
1 - 3
Senegal
Senegal

Burkina Faso hield woensdag lang stand tegen Senegal. In de 70ste minuut bezweek de ploeg van voormalig Ajacied Bertrand Traoré alsnog. Ruim twintig minuten later stond de 3-1 eindstand op het bord. Aanvoerder en sterspeler Mané was met een subtiele stift verantwoordelijk voor de laatste treffer van Senegalese makelij.

Na afloop van het duel straalde de 29-jarige Liverpool-aanvaller van oor tot oor. 'Wij verdienen dit. We wisten vooraf dat deze wedstrijd niet gemakkelijk zou worden, het is immers een halve finale van de Afrika Cup. Burkina Faso heeft ons veel problemen opgeleverd, maar we bleven kalm en creëerden veel kansen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Abdou Diallo verscheen na afloop voor de camera’s. De 25-jarige verdediger van Paris Saint-Germain, die goed was voor de verlossende 1-0, ziet een hecht collectief. 'Ik ben al een aantal jaar professioneel voetballer maar een groep als deze heb ik nog nooit meegemaakt. De sfeer is zo goed. We zijn echt als een familie.'

Traoré, die in het seizoen 2016/17 39 wedstrijden voor Ajax speelde, was achteraf realistisch. 'We verdienden het niet. Het is een halve finale en fouten worden direct afgestraft.' Bij Burkina Faso speelde ook Hassane Bandé mee. Ajax betaalde in 2018 nog ruim acht miljoen euro voor de aanvaller, die anno 2022 zijn minuten maakt bij het Kroatische NK Istra.

Zondag speelt Senegal de finale tegen de winnaar van Kameroen-Egpyte. Om 20.00 uur is de aftrap. 

VI PRO maakte onlangs een stuk over Senegal-doelman Édouard Mendy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.