Hazard maakt indruk in Glasgow: 'Misschien wel dé transfer van de zomer'

Reacties

Eden Hazard maakte dinsdagavond tijdens zijn invalbeurt tegen Celtic indruk op trainer Carlo Ancelloti en ook zijn teamgenoten en Spaanse media zien de Belg steeds meer opleven in het shirt van Real Madrid.

Hazard maakt indruk in Glasgow: 'Misschien wel dé transfer van de zomer'
Celtic
Celtic
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Hazard kwam dinsdagavond op Celtic Park na een half uur binnen de lijnen voor de geblesseerde Karim Benzema en deed van zich spreken. Na een uur gaf hij de assist bij de 0-2 van Luka Modric en met nog een kwartier te gaan bepaalde Hazard de eindstand op 0-3 in Glasgow.

Voor Hazard was het pas zijn zevende doelpunt in dienst van Real, nadat hij in de zomer van 2019 voor liefst 115 miljoen euro overkwam van Chelsea. Door meerdere blessures staat de Rode Duivel na Celtic-uit ook pas op 69 officiële wedstrijden voor De Koninklijke.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Een droomavond voor Hazard', schrijft de Spaanse krant Marca. 'Hij verdient alle lof voor zijn prestatie, zeker gezien zijn fysieke toestand en de verwachtingen die er waren bij zijn invalbeurt. Hij deed meteen mee, toonde zijn klasse en speelde net zo briljant als Benzema. Het plan om Hazard te gebruiken als valse 9 lijkt dus serieus te zijn.'

'Het uitvallen van Benzema doofde het vuur van Madrid niet. Real is zonder zorgen gestart aan de weg die moet leiden naar de vijftiende Champions League-titel', meldt de Madrileense krant AS. 'Vooral na rust speelde Madrid als een echte kampioen. Met een geweldige Eden Hazard. Wie weet wordt hij nog wel dé transfer van de zomer.'

Complimenten
Team- en landgenoot Thibaut Courtois zag Hazard ook opbloeien. 'Het is voor hem heel belangrijk om zich goed te kunnen voelen. Zeker na die gemiste penalty tegen Celta de Vigo en twee wedstrijden op de bank. Hij is een geweldige speler en heeft veel kwaliteiten. De goal en assist laten zien wat voor speler hij nog altijd is en hij laat de trainer zien dat hij meer kansen verdient', zei Courtois tegen Spaanse media.

Toni Kroos is eveneens lovend over Hazard, die in de afgelopen twee competitieduels met Espanyol en Real Betis geen speeltijd kreeg van Ancelotti. 'Eden is een geweldige speler', aldus Kroos. 'Het was nooit een kwestie van kwaliteit bij hem, maar van blessures en de wens om zo snel mogelijk terug te keren op zijn beste niveau. Hij viel fenomenaal in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.