Hattrick Ferran Torres maakt wonderschone treffers Isco ongedaan

Barcelona heeft zich zondagavond naar een 2-4 zege geknokt bij Real Betis. Ferran Torres was de man van de wedstrijd met een hattrick.

Real Betis Sevilla
2 - 4
Barcelona
Barcelona

Met Frenkie de Jong op het middenveld en de verrassende debutant Pau Cubarsí in het hart van de verdediging begon Barcelona uitstekend aan het uitduel met Real Betis. Na een ruim kwartier kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Pedri kreeg de bal met wat geluk mee en de middenvelder legde perfect breed waardoor Ferran Torres eenvoudig kon scoren.

Kort voor rust leek Barcelona zelfs de voorsprong te verdubbelen. Robert Lewandowski leek na een fraai één-tweetje met Ferran Torres zijn negende doelpunt van het seizoen te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Slechts drie minuten na rust kwam die 0-2 er alsnog. Na een heerlijke actie van Lamine Yamal belandde de bal via de paal voor de voeten van Ferran Torres, die zijn tweede van de avond binnen prikte.

De ploeg van Xavi leek de drie punten dan ook eenvoudig mee te kunnen nemen naar Barcelona, maar na een klein uur spelen kwam Real Betis plotseling terug in de wedstrijd. Reservedoelman Iñaki Peña werkte een voorzet vanaf de zijkant slecht weg en Isco schoot vanuit de volley prachtig raak.

De oud-middenvelder van Real Madrid liet het niet na om Barcelona een tweede keer pijn te doen, want nog geen drie minuten later was de stand alweer gelijk. Isco kreeg de bal van Luiz Henrique en wipte de bal met de punt van zijn schoen prachtig over Peña.

Aangezien Barcelona de achterstand op Real Madrid en Girona niet verder wilde laten oplopen, gingen de Catalanen in de slotfase op zoek naar de 2-3. Dat deden ze echter zonder Lewandowski. De Poolse spits werd kort na de gelijkmaker van Betis opvallend vroeg naar de kant gehaald.

Barcelona had Lewandowski echter niet nodig om alsnog de overwinning te grijpen in Sevilla. Invaller João Félix, die de afgelopen weken vaker vanaf de bank moest beginnen, schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai met buitenkant rechts raak. Enkele minuten later gooide Ferran Torres met zijn derde treffer de wedstrijd in het slot.