Matchwinner Isco hoopt op terugkeer bij nationale ploeg

Reacties

Mooi nieuws voor de fijnproever: Isco is weer in uitstekende doen. De 31-jarige middenvelder was een tijdje van de radar verdwenen, sinds hij opdook bij Real Betis speelt hij ouderwets goed. Zondag was hij in goede vorm met de winnende goal in blessuretijd tegen Osasuna.

Matchwinner Isco hoopt op terugkeer bij nationale ploeg
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 1
Osasuna
Osasuna

Het doet de vraag rijzen of de spelmaker niet in aanmerking komt voor de nationale ploeg. Als het aan Isco zelf ligt, mag bondscoach Luis de la Fuente hem bellen. Graag zelfs. 'Hopelijk kan ik terugkeren bij de nationale ploeg, dat is de grootste prestatie die je als voetballer kunt leveren. Ik ben blij met hoe ik speel, daar hangt het ook van af of ik terugkeer bij Spanje. Als die beloning ooit komt, zal ik blij zijn', aldus Isco tegen AS.

In 38 interlands met de nationale ploeg kwam de Spanjaard tot dusver aan twaalf goals. Het is aan De la Fuente nu de keuze of hij Isco er weer bijhaalt voor de komende twee wedstrijden. De ontmoetingen met Cyprus en Georgië zijn sportief niet van groot belang: de EK-kwalificatie is immers al binnen voor de roodhemden.

Betis-trainer Manuel Pellegrini zou het begrijpen als De la Fuente zijn pupil eerdaags verrast met een telefoontje. De Chileen is onder de indruk van Isco: 'Ik ben heel blij voor hem. Op dit niveau zal hij terugkeren bij de nationale ploeg, want hij doet het geweldig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.